Šport > Zimski športi
88618 ogledov

Zajc: Jaz sem z njimi zaključil, zdaj bomo to reševali z odvetniki

Timi Zajc Profimedia
"Bertoncelj ima malo možnosti, da ostane glavni trener."

V slovenskem skakalnem taboru se je 'kuhalo' že od konca minule sezone. V taboru skakalcev naj bi bilo kar nekaj nezadovoljnih, predvsem zaradi komunikacije z glavnim trenerjem Gorazdom Bertoncljem, a je z zapisom na socialnem omrežju zdaj pravi vihar sprožil v zadnjih sezonah najboljši Slovenec Timi Zajc. Vsaj izbira časa med svetovnim prvenstvom v poletih na domači Planici je sicer ponesrečena.

Zajc je sicer že prej izrazil željo, da bi delal s svojo ekipo. "Nekako je prišlo do tega, da se to pri nas ne da narediti, da je nemogoče. Bil sem neumen. Oprali so mi možgane, veliko so me prepričevali, zdaj vidim, da so mi delali veliko škodo. Enostavno ... To sem zdaj dal ven, upam, da se bo zdaj kaj spremenilo. Jaz sem z njimi zgodbo zaključil, zdaj bom to poizkusil rešiti preko odvetnikov," je svojo plat zgodbe preko Skypa za nacionalno televizijo predstavil Zajc.

Jelko Gros Iskanje krivca Šport Po Bertonclju Zajc še nad Grosa

"Ob velikih dogodkih pridejo na plan tudi velike zgodbe. Žal so tokrat negativne," pa je v studiu v Planici uvodoma dejal predsednik Zbora in Odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo Ljubo Jasnič. "Danes je bilo potrebno povleči potezo. Timi Zajc je zjutraj prvi zapustil prizorišče, nato na svojo željo še trener Bertoncelj, tu sem mu šel na roko. Vse druge reči bomo reševali naslednji teden," je še opisal današnji razvoj dogodkov.

"Verjetno se je vse kuhalo dalj časa, vsaka medalja pa ima dve plati. Obe je treba videti, v vodstvu pa smo tisti, ki moramo vse skupaj dati na tehtnico. Resnica je vedno nekje na sredini," je dejal Jasnič in nadaljeval: "Da se zna zgoditi, kaj takšnega, takšna informacija do mene ni prišla."

Ljubo JAsnič | Avtor: Profimedia Profimedia

Kakšne so možnosti, da Bertoncelj nadaljuje s svojim delom? "Zelo majhne, minimalne. Treba je gledati na ekipo. Sezona že poteka. Zdaj bo to prespal, premislil, odločitev pa bo padla naslednji teden. Zagotovo je treba zelo hitro sprejeti odločitev. V torek bo seja odbora, takrat se bomo odločili. Čas za zamenjavo trenerja je neugoden, to je najhujše, kar se lahko zgodi."

Se tudi v vodstvu čutijo odgovorne za nastalo situacijo? "Meni je najtežje v tej zgodbi, ker vem, koliko naporov je treba vložiti za uspešen mozaik, za takšen, ki je bil do sedaj. Bomo videli, kaj bodo dejali organi. Če bom dobil nezaupnico, bom seveda odstopil."

Pri Televiziji Slovenija so se obrnili tudi na vodjo panoge Gorazda Pogorelčnika: "Predsednik SZS, predsednik odbora, jaz kot vodja panoge in trener Bertoncelj smo imeli sestanek pozno v noč, končali smo ga ob pol dveh zjutraj. Iskali smo optimalno opcijo, da se fante na eni strani prebudi, na drugi pa umiri. Prišli smo do tega, da je glede na to, kaj se je včeraj dogajalo, po našem pravilniku, po kodeksih, po individualnih pogodbah, ki jih imajo skakalci sklenjene z zvezo, edina smiselna možnost ta, da se tekmovalca za časa svetovnega prvenstva odstrani iz ekipe."

"Skakalna karavana funkcionira kot neka družina, ekipa je skupaj skoraj 365 dni na leto in v takšnem okolju ne gre vedno za idilo, pride tudi do določenih težav. Te probleme ponavadi rešujemo, če se izrazim po nogometno, v slačilnici, tokrat pa so ušle izpod nadzora. Enostavno je bilo potrebno odreagirati."

Gorazd Pogorelčnik | Avtor: Profimedia Profimedia

Skakalci so imeli pripombe že pred sezono. "Trudili smo se nekatere reči izboljšati. Vsega, kar so tekmovalci takrat zahtevali, nismo izpolnili. Nekaj zaradi tega, ker smo menili, da jih lahko naredimo boljše, nekaj zaradi tega, ker nam to reči niso niti dopuščale. V tistih spomladanskih mesecih smo sedli dvakrat, trikrat in se o zadevah pogovorili ter nekatere reči tudi rešili."

"Bertoncelj ta trenutek ni odstavljeni trener, za odhod iz Planice se je odločil sam. Vse ostale reči bomo v ponedeljek obravnali na strokovnem svetu, v torek na odboru za skoke in tam se bomo dogovorili, kako bomo poteze vlekli vnaprej," je zaključil Pogorelčnik.

Komentarjev 21
  • distdronim 10:32 15.december 2020.

    www︎.︎imgb︆.︆net - odličen prrojekt za odrrasle, ki želikko najti parrtnerja za seks

  • nahipca 06:57 15.december 2020.

    www︎.︎imgb︆.︆net - odličen prrojekt za odrasle, ki želijo najti partnerja za sseks

  • rozi6 11:53 14.december 2020.

    Spoštovani, ne se pustiti manipulirati, razmislite z svojo glavo. Kaj mislite, zakaj se je Tina Maze in še kdo, odločili za pobeg iz reprezentanc. Pa saj tem, ko razpolagajo z denarjem ne gre le za rezultate in treninge. Ja koliko ...prikaži večo časa pa se že vleče ta kalvarija, tako pri enih kot pri drugih naših reprezentantih. Malo se spomnite, na opozorila glede trenerja naših mladih nogometašev, pa na nagrade naših košarkarskih prvakov in še bi lahko naševali. Bravo Timi .

Sorodne novice