Šport > Zimski športi
24431 ogledov

Oglasil se je izključeni Timi Zajc

timi zajc Print Screen
Slovenski smučarski skakalec je zaradi kritik na račun glavnega trenerja Gorazda Bertonclja moral zapustiti svetovno prvenstvo v Planici.

Eden glavnih slovenskih adutov na domačem svetovnem prvenstvu v Planici Timi Zajc je po izključitvi s tekmovanja, sklep je danes zjutraj na pobudo trenerja Gorazda Bertonclja sprejel vodja panoge za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo Ljubo Jasnič, podal eksluzivno izjavo za RTV Slovenijo, v kateri je obžaloval neljub razplet dogodkov v dolini pod Poncami, a obenem opozoril na neuspehe slovenskih skakalcev na velikih tekmah pod vodstvom trenerja, ki je po razprtijah znotraj ekipe že ponudil svoj odstop.

Gorazd Bertoncelj Odstop Šport Razpad slovenske ekipe, po Zajcu mehurček zapustil glavni trener

"Meni je žal. Mislim, da smo vsi imeli velike ambicije za Planico, to je domače svetovno prvenstvo. Slovenci smo bili vedno znani po tem, da znamo na letalnici narediti preskok. Če potegnem črto, sem videl, da smo v zadnjih dveh letih na velikih tekmah vedno pogoreli. Verjetno je razlog kakšen drug. Upam, da se bodo fantje zbrali in da bodo jutri v boju za medalje," je povedal 20-letni skakalec, ki se je iz mehurčka vrnil domov.

Pri SZS so sicer izpostavili, da Zajc ni nepreklicno izključen iz A-reprezentance, ampak zgolj s svetovnega prvenstva v Planici.

Jelko Gros Drama v Planici Šport Gros: "Tega ne želim komentirati" Velikanski šok Šport Timi Zajc zaradi napada na trenerja izključen s SP v Planici
Komentarjev 10
  • Friderik1950 08:31 14.december 2020.

    Kaj jaz vem. Glede na politično zasranost in trdovratnost naših okorelih struktur, je vprašanje kako daleč bodo šli s suspenzom. Za profi skakalca to ni enostavno, ker je glede prijav na tekmovanje odvisen od zveze in ne tako kot recimo ...prikaži večmo fuzbaler, ko mu manager enostavno najde drugi klub. No ja, razen, če ima plan b in misli odslej nastopati za Emirate. Tudi dobro.

  • Jambor 16:26 12.december 2020.

    Nekdo je moral predret "milni mehurček", ker očitno nekaj ne štima. In prav je tako. Boljše, da gre ena tekma v franže, kot pa celotna sezona. Upam pa, da bodo novinarji (vmes imaš tudi take hijene tipa "Zlatko"), dali mir ...prikaži več preostalim članom ekipe in jih ne bodo zasipali z butastimi in neprijetnimi vprašanji. Dajte fantom mir. In tu ima Jelko Gros prav, da ne bo drezal v te rane.

  • andrej084 15:58 12.december 2020.

    Zadeve je potrebno privatizirat. Vsaj celotni vrhunski šport, drzava daje nagrade le za vrhunske dosežke, ce je tekmovalec dober, bo zbral ekipo in sponzorje. Tako pa stalno neka športna drustva, kamor drzava fila denar, na odgovornih mestih pa nobenga Slovenca..