Šport > Zimski športi
666 ogledov

Pred popravnim izpitom napeti odnosi v slovenskem taboru

planica Epa
Slovenski orli so na domačem SP v Planici že zapravili vse možnosti za posamična odličja.

Slovenski smučarski skakalci se na svetovnem prvenstvu v poletih v Planici niso najbolje znašli. Skoki so bili slabši od pričakovanj, obenem so se težave pojavile tudi v komunikaciji med tekmovalci in trenerji. Kolajna na posamični tekmi je kljub današnjima serijama izgubljena, a glavni trener Gorazd Bertoncelj pravi, da je treba popraviti vtis.

Planica Planica Šport Slovenci že prvi dan zapravili možnost za visoke uvrstitve

"Treba je reči nekaj spodbudnih besed in opraviti temeljito analizo. Popraviti je treba dolžino poletov. Ni vseeno, kako zapustimo Planico," je odločen glavni trener, ki tako kot skakalci ni bil zadovoljen s petkovima prvima serijama tekme.

Danes ob 16. uri slovenske orle čaka popravni izpit na zadnjih dveh serijah. Še najbolje se je prvi dan odrezal Anže Lanišek, ki je zablestel v poskusnem skoku z osebnim rekordom. V prvi seriji je nato napravil veliko napako, v drugo pa je znova skočil bolje in pristal na 17. mestu kot najboljši Slovenec.

Planica letalnica reflektorji Tekom korona-krize Šport Tako se naši skakalci spopadajo z vsemi ukrepi in omejitvami

To je za skakalce, ki se radi pohvalijo, da so specialisti za polete, premalo. Bor Pavlovčič po dveh serijah zaseda 20. mesto, Domen Prevc je 23., Timi Zajc, ki je dvignil največ prahu, ko je želel, da glavni trener prevzame odgovornost za slabe polete fantov, pa 27.

Zaostanek za vrhom je neulovljiv, za tri kolajne pa se bo bržčas borila četverica, ki je nekoliko odskočila od tekmecev. Malce presenetljivo najbolje kaže Nemcu Karlu Geigerju, ki ima 4,6 točke prednosti pred Norvežanom Halvorjem Egnerjem Granerudom, ter 5,5 pred rojakom Markusom Eisenbichlerjem. Manj kot deset točk zaostaja le še Avstrijec Michael Hayböck.

Vse to obeta zanimiv in ogorčen obračun za prvi komplet kolajn, ki bo potekal brez Slovencev. In če skoki ne bodo na višji ravni, bi lahko podobna usoda slovenske orle doletela tudi na nedeljski ekipni tekmi.

Peter Prevc Zapušča Planico Šport Slovenija na ekipni tekmi brez Petra Prevca, ki predčasno zapušča mehurček timi zajc Bertoncelj odgovarja Šport Zajc udaril po trenerju: "Hočem, da prevzame odgovornost za slabe skoke!"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.