Šport > Zimski športi
2805 ogledov

Slovenija na ekipni tekmi brez Petra Prevca, ki predčasno zapušča mehurček

Peter Prevc Profimedia
Peter Prevc tudi brez ekipne tekme, v soboto že zapušča mehurček.

Najuspešnejši slovenski skakalec Peter Prevc bo v soboto zapustil planiški mehurček, kar pomeni, da se ne bo boril za nastop na nedeljski ekipni tekmi svetovnega prvenstva v smučarskih poletih v Planici. Kot je nekdanji svetovni prvak, ki je danes opravil dva poleta kot predskakalec, povedal za RTV Slovenija, se bo v soboto vrnil k družini.

"Ne, v soboto se odpeljem iz mehurčka domov," je 28-letnik odgovoril na vprašanje, če bo v soboto prav tako nastopal kot predskakalec. Tokrat je opravil dva poleta, enega pred poskusno (212 m) in drugega pred prvo tekmovalno serijo (193,5).

"Kot predskakalcu ti je malo lažje, saj nimaš nobenega pritiska, tudi če 'zamočiš', ni nič narobe. Moja služba pa ni bila prava predskakalska. To imajo tisti, ki čakajo na vrhu, če se kaj zatakne na tekmi. Ko sedijo pol ure, eno uro gor, in čakajo, če se kaj zgodi, potem pa jih pokličejo na rampo, kjer morajo biti čez tri sekunde," je današnji dan opisal najstarejši od bratov Prevc.

peter prevc | Avtor: Instagram Instagram

"Mi smo bili le dogovorjeni, da skočim pred poskusom in prvo serijo, tako da ni bilo preveč obremenjujoče. Vsak polet namreč pride prav, tudi če sem se že nekajkrat spustil tu dol. To je izziv in izzive imam rad," je še dejal Prevc, ki je v četrtek dvakrat skočil na treningu in ni storil dovolj, da bi se uvrstil med slovensko četverico, ki si je zagotovila nastop v kvalifikacijah.

Zdaj pa je ostal tudi brez nedelje in ekipne tekme, saj bo predčasno odpotoval iz planiškega mehurčka domov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice