Šport > Zimski športi
588 ogledov

Štirje Avstrijci pozitivni, konkurenca okrnjena

Maximilian Steiner Epa
Po zagotovilih Fisa bo tekma, s sedmimi slovenskimi tekmovalci, kljub številnim okužbam nemoteno izpeljana.

Mednarodna smučarska zveza (Fis) je sporočila, da so štirje avstrijski smučarski skakalci ter direktor tekmovanj, Italijan Sandro Pertile, pozitivni na novi koronavirus. Na današnji drugi posamični tekmi v ruskem Nižnjem Tagilu tako ne bo nastopila celotna avstrijska reprezentanca, tekma pa ni ogrožena.

Direktor tekmovanj za moške Pertile je bil na zadnjem testiranju v ruskem Nižnjem Tagilu pozitiven na novi koronavirus. Testirali so tudi bližnje sodelavce, ki pa so bili negativni.

Zatem so bili pozitivni na covid-19 tudi včeraj drugouvrščeni Daniel Huber in še trije Avstrijci, Thomas Lackner, Manuel Fettner in Jan Hörl. Iz avstrijske reprezentance, ki je v Rusijo odpotovala oslabljena brez večine članov A reprezentance, so nato sporočili, da bosta tekmo izpustila tudi Markus Schiffner in Maximilian Steiner, ki sta bila negativna.

Po zagotovilih Fisa bo tekma kljub številnim okužbam nemoteno izpeljana. V kvalifikacijah je bilo na startu le 45 tekmovalcev, tako da so se vsi prebili na tekmo. Kvalifikacije je dobil Norvežan Marius Lindvik (131,2). Anže Lanišek (123,7) je bil kot najboljši Slovenec tretji. Pred njim je bil le še Norvežan Halvor Egner Granerud (124,9).

Na tekmi bo nastopilo tudi preostalih šest Slovencev. Peter Prevc (115,9) je bil s 128,5 metra dolgim skokom deveti. Tilen Bartol (111,6) je imel 12. oceno, dve mesti za njim je bil še Timi Zajc (107,4). Bor Pavlovčič (94,6) je skočil 114 metrov in bil 24. Žiga Jelar (83,7) je bil s 112,5 metra na koncu 28. Anže Semenič (80,8) je končal dve mesti za njim.

Komentarjev 1
  • liacrosni 18:40 06.december 2020.

    www︎.︎Devmar︆.︆net - odličen projekt za odrasle, ki želikko najti partnerja za seks

Sorodne novice