Šport > Zimski športi
558 ogledov

Padla pomembna odločitev glede novoletne turneje

Timi Zajc Innsbruck Epa
Organizatorji so po tehtnem premisleku opustili prvotno idejo o omejenem številu gledalcev.

Letošnja 69. turneja štirih skakalnic bo zaradi koronske krize v celoti potekala brez gledalcev ob skakalnicah. Kot so sporočili iz organizacijskega odbora v Oberstdorfu, so morali dokončno opustiti prvotno odločitev o omejenem številu gledalcev na prvi postaji turneje smučarskih skakalcev.

Sprva so načrtovali, da si bo lahko prve boje skakalcev na letošnji turneji 28. in 29. decembra ogledalo 2500 navijačev. Že prej so organizatorji tradicionalne tekme 1. januarja 2021 v Garmisch-Partenkirchnu sporočili, da gledalcev pod olimpijsko skakalnico ne bo. Za podoben korak so se odločili tudi v Avstriji na tretji in četrti postaji v Innsbrucku in Bischofshofnu.

Halvor Egner Granerud Smučarski skoki Šport Presenečenje na vrhu, Lanišek zdrsnil s stopničk

"V dno duše nas boli, ampak morali smo sprejeti odločitev, da gledalcev v izteku skakalnice v Oberstdorfu ne bo. Še toliko bolj nas to boli, ker smo v zadnjih mesecih v sodelovanju s številnimi deležniki vzpostavili izvedljiv koncept protokolov v boju z novim koronavirusom in bili do zadnjega prepričani v izvedbo tekme z omejenim številom navijačev," je dejal Peter Kruijer, predsednik smučarskega kluba Oberstdorf.

Tistim, ki so vstopnice kupili v predprodaji, bodo denar vrnili, je še dodal Kruijer.

Turnejo štirih skakalnic si je v zadnjih letih v vseh dneh bojev ogledalo tudi več kot 100.000 gledalcev.

zlati orel novoletna turneja | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.