Šport > Zimski športi
403 ogledov

"Laniška je od stopničk ločilo nekaj sekund"

Anže Lanišek Wisla Profimedia
Po uvodni posamični tekmi sezone so imeli v slovenskem taboru nekaj razlogov za zadovoljstvo, a tudi nekaj obžalovanj.

Anže Lanišek je po odličnem skoku v prvi seriji tekme v Wisli zasedal prvo mesto, v drugo pa v slabših razmerah pokazal manj in se uvrstil na končno šesto pozicijo. Kljub temu je 24-letnik prišel do enega boljših dosežkov v karieri. 

"Wislo zapuščam zelo zadovoljen. V prvi seriji mi je uspel res super skok, naredil sem še telemark in skok je bil zame zelo vrhunski. Še vedno so bile malenkosti, ki bi jih lahko popravil, predvsem v drugi seriji sem malo prehitro 'poklopil' smuči in zato je bilo malo manj metrov. Ne vem točno, kakšen je bil veter, a na to jaz nimam vpliva. Jaz sem opravil svoje delo in sem zelo zadovoljen," je bil po tekmi zadovoljen Lanišek, ki mu je po slabših predstavah v kvalifikacijah in na sobotni ekipni tekmi danes uspel želen preboj.

Anže Lanišek Wisla Smučarski skoki Šport Lanišek zapravil zmago, še trije orli do točk

Glavni trener slovenske reprezentance Gorazd Bertoncelj je dejal, da je imel Lanišek smolo z vetrom. Skočil je v slabih pogojih in tudi zato zdrsnil po razpredelnici. 

"Vedeli smo, kaj nas čaka v Wisli, saj je vsako leto enako. Na današnji tekmi, ki je bila zaradi vetra zelo zahtevna, pa je bil Lanišek odličen. V prvi seriji mu je uspel odličen skok v dobrih razmerah, naredil pa je tudi lep zaključek v telemark, kar pri takšni daljavi naredijo le redki. V drugi seriji je imel bolj zahtevne razmere, a je naredil soliden skok in dosegel zelo dober rezultat," je za STA po tekmi povedal Bertoncelj.

"Če bi Anže skočil le nekaj sekund prej, sem prepričan, da bi imeli stopničke. Veter se tu v Wisli tako hitro spreminja, da tudi računalnik tega ne more tako hitro zaznati," je dodal Bertoncelj, ki je pohvalil tudi nastop Bora Pavlovčiča za točke svetovnega pokala.

Komentarjev 1
  • Avatar Celje Celje
    celje 11:08 23.november 2020.

    nujno potrebujemo novega trenerja s trdo roko, ker ta naš mlačnež bo zajebal celo generacijo....

Sorodne novice