Šport > Zimski športi
684 ogledov

Po hudi poškodbi vrnitev nemškega šampiona

Andreas Wellinger Epa
Konec tedna se bo v poljski Wisli začela nova sezona s sobotno ekipno tekmo. Prva posamična tekma nove zime nato sledi v nedeljo.

Olimpijski prvak v smučarskih skokih Andreas Wellinger se po 20 mesecih premora zaradi poškodbe spet vrača na tekmovanja. Kot so danes sporočili iz nemškega tabora, se je uvrstil v reprezentanco za uvodne tekme nove sezone konec tedna v poljski Wisli. Wellinger je izpustil celotno lansko sezono zaradi raztrgane križne kolenske vezi.

Petindvajsetletni skakalec, ki je na olimpijskih igrah v Pyeongchangu 2018 osvojil naslov prvaka na srednji skakalnici, se bo spet pridružil nemški ekipi, v kateri so za prve tekme nove sezone še Markus Eisenbichler, Karl Geiger, Severin Freund, Martin Hamann, Pius Paschke in Constantin Schmid.

Planica 2019 Smučarski skoki Šport V Planici prvič nočna tekma, začeli razkrivati sneg

"Komaj že čakam spet na tekmovanja. Po letu in osmih mesecih prisilnega premora je res že skrajni čas. Zelo sem vesel, da se bo konec tedna spet začelo," je dejal Wellinger za spletno stran nemške smučarske zveze.

Za uvod je prijavljenih 65 skakalcev iz 17 držav, med njimi tudi vsa velika imena tega športa. Branilec naslova v sezoni, nad katero bo po več kot 25 letih vladavine Avstrijca Walterja Hoferja po novem bdel Italijan Sandro Pertile, je Avstrijec Stefan Kraft.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice