Šport > Zimski športi
130 ogledov

Smučarska zveza toži nad visokimi stroški testov

Pokal Vitranc 2019 Saša Despot
Zaradi primanjkljaja bodo reprezentance prisiljene varčevati pri programih.

Na Smučarski zvezi Slovenije pričakujejo, da bodo morali člani reprezentanc letos izvesti okrog 4000 testov na novi koronavirus. Kot je v pogovoru za Siol povedal novi direktor zvezo Uroš Zupan, bo zvezo to stalo okrog 400.000 evrov.

"To je povsem nov strošek, za katerega še ne vemo povsem natančno, kako ga bomo pokrili," je za Siol povedal Zupan. Ta je dodal, da je bila zveza spomladi v dobrem finančnem stanju, manjkali pa so načrtovani prihodki od marčevske tekme v poletih v Planici.

Prav zaradi primanjkljaja bodo reprezentance prisiljene nekoliko privarčevati pri programih, strah pred okrnjenimi tekmami pa ostaja velik.

garmisch-partenkirchen Kultno prizorišče Šport Na takšne prizore lahko kar pozabite

Smučarska zveza Slovenije bi morala v novi sezoni gostiti svetovno prvenstvo v poletih decembra v Planici in marca tradicionalni zaključek sezone skakalcev. Pokljuka bo gostila svetovno prvenstvo v biatlonu, a brez gledalcev bodo prihodki na vseh prireditvah bistveno zmanjšani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice