Šport > Zimski športi
994 ogledov

Kranjec v drugo izgubil nekaj mest

Žan Kranjec Epa
Sölden je po ženski tekmi tradicionalno gostil še moški veleslalom. Žan Kranjec je osvojil 7. mesto.

Kot prvi je moško sezono odprl slovenski veleslalomist Žan Kranjec, ki je na avstrijskem ledeniku pred letom dni osvojil tretje mesto. Prvo progo je prismučal brez težav, že po nastopu Mathieuja Faivreja, ki je nosil številko 2, pa je postalo jasno, da je Slovenec dobro opravil svoje delo. Francoz je zaostal za več kot sekundo.

Sledil je odstop najboljšega smučarja minule sezone, Aleksander Aamodt Kilde je zgrešil vrata. Za Slovencem sta zaostala tudi Hrvat Filip Zubčić in Norvežan Henrik Kristoffersen, ki sta bila v minuli sezoni sicer boljša od Kranjca v veleslalomskem seštevku. Kristoffersen je za slovenskim smučarjem zaostal štiri stotinke, še pet več pa v Söldnu vedno odlični Francoz Alexis Pinturault.

S številko 12 je Kranjca kot edini v prvi vožnji premagal Švicar Gino Caviezel, ki je v spodnjem delu proge pridobil nekaj časa in za šest stotink prevzel vodstvo. Štefan Hadalin je nastopil s številko 45 in bil prepočasen za preboj v trideseterico. Za Caviezelom je zaostal 2,77 sekunde, kar je zadoščalo za 38. mesto.

Druga vožnja se Kranjcu ni izšla

Kranjcu je pred drugo vožnjo govorilo v prid dejstvo, da je progo postavil njegov trener Klemen Bergant. Kar 14 smučarjev je bilo pred finalnim nastopom sicer razvrščenih v eni sekundi, 14. Thibaut Favrot je tako za Caviezelom zaostajal 96 stotink.

Pred nastopom najboljše petnajsterice iz prve vožnje je vodil Švicar Justin Murisier, ki ga je kot prvi prehitel Favrot. Francoz se je nato v vodstvu zadržal vse do nastopa osmega na prvi progi Norvežana Leifa Kristiana Nestvold-Haugena, ki ga je premagal za 17 stotink.

Nato je zablestel Švicar Marco Odermatt, ki je za kar 99 stotink izboljšal najboljši čas. To je bila napoved za vrhunsko uvrstitev. A prehitel ga je Lucas Braathen, ki je ohranil pet stotink naskoka. Pinturault, dvakratni zmagovalec Söldna, je zaostal za obema. Na vrhu je bila le še trojica smučarjev.

Kristoffersen je v cilj prismučal kot četrti, njegov rojak Braathen si je tako že zagotovil prve stopničke v svetovnem pokalu. Na vrsti je bil Kranjec, ki je imel v startni hiški 18 stotink naskoka. A meritve časa so hitro nakazale zaostanek, po prehodu ciljne črte je zaostal za 77 stotink in zasedel 6. mesto. To se je spremenilo v sedmo, ko je v cilj prišel Caviezel. Švicar je sicer zaostal za Braathnom in rojakom Odermattom.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice