Šport > Zimski športi
37926 ogledov

Prijateljstvo zgolj farsa, Vonnova povedala resnico o Shiffrinovi

lindsey vonn Print Screen
Ameriški kraljici belega cirkusa sta imeli od nekdaj korekten, a zelo hladen odnos.

Nekdanja zvezdnica alpskega smučanja Lindsey Vonn je v intervjuju s priznanim novinarjem Grahamom Bensingerjem razkrila, da ni v najboljših odnosih z rojakinjo Mikaelo Shiffrin, njeno glavno tekmico za naziv najboljše alpske smučarke vseh časov.

Američanki, ki se skupaj lahko pohvalita s 148 zmagami na tekmah za svetovni pokal, sta bili med seboj vedno vljudni in spoštljivi, čeprav je bil njun odnos, kot je razkrila Vonnova, zgolj površinski.

vonn shiffrin | Avtor: Print Screen Print Screen
Vse se je začelo že ob vstopu Shiffrinove v ameriško smučarsko reprezentanco. Vonnova je kot starejša in izkušena smučarka želela z njo deliti svoje znanje in izkušnje, a se mlajša Američanka, ki je bila znotraj reprezentance obdana s člani svoje ekipe, zanjo ni preveč zmenila.

"Ko se pridružiš ekipi, je to velik izziv, zato sem ji že na prvem treningu rekla, da so ji moja vrata vedno odprta. Vsi smo si pomagali med seboj. Nisva imeli napetega odnosa, le ona se je držala bolj zase, ni želela moje ali pomoči kogarkoli drugega. Vsak ima svojo pot, tega ne obsojam," je pojasnila Vonnova.

Na vprašanje, kako se je dinamika njunega odnosa spremenila po njeni upokojitvi, je 36-letnica odvrnila: "Se ni. Vsak ima svoj pristop. Njen je drugačen od vseh ostalih. Morda je prav zaradi tega tako uspešna, vendar menim, da imajo najboljši smučarji vseh časov odgovornost pomagati drugim. Si v položaju, ko lahko pozitivno vplivaš na ogromno ljudi, vendar se tega ne izkorišča na način, kot bi se lahko."

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Odnos med obema smučarkama se je pred tremi leti znašel v središču medijske pozornosti, potem ko je revija Outside Shiffrinovo proglasila za najboljšo alpsko smučarko vseh časov. Vonnova, ki je takrat še aktivno tekmovala, se je kot rekorderka po številu zmag počutila užaljeno, danes pa objavo revije dojema kot nespoštljivo.

lindsey vonn Odločen odgovor Šport Prijateljici gor ali dol, Vonnova ni mogla ostati tiho

"Mikaela je najboljša slalomistka vseh časov, o tem ni nobenega dvoma. Takrat sem še tekmovala in zmagovala. To je bilo lepo priznanje zanjo, a na nek način nespoštljivo do mene. Toda Mikaela ni odgovorna za to, kaj drugi pišejo o njej," je povedala Američanka, ki je nestrinjanje izrazila na twitterju, Shiffrinova pa jo je potolažila z odgovorom, da sebe ne smatra za boljšo od nje.

"Takrat se nisem oglasila zato, ker bi me tako zelo motilo, ampak ker ni bilo točno ali pravično. Lahko rečete, da je najboljša slalomistka vseh časov. Je to tako težko? Ne govorite nekaj, kar ni res. Za zdaj," je dodala Vonnova.

Primerjava Vonnove in Shiffrinove:

  Vonn (19 sezon) Shiffrin (9 sezon)
zmage 82 66
stopničke 137 96
mali kristalni globusi 16 8
veliki kristalni globusi 4 3
olimpijske igre Z(1), B(2) Z(2), S(1)
svetovna prvenstva Z(2), S(3), B(3) Z(5), S(1), B(1)

 

Z - zlato
S - srebro
B - bron

Komentarjev 1
  • mirror 21:57 15.oktober 2020.

    Shiffrinova je imela tremo pred njo, ker je starejša.

Sorodne novice