Šport > Zimski športi
113 ogledov

Zelena luč za ledeniško uverturo v Söldnu

žan kranjec Epa
Le še dober teden nas loči do prve preizkušnje nove sezone alpksmega smučanja.

Organizatorjem vsakoletnega tradicionalnega uvoda v novo sezono svetovnega pokala v alpskem smučanju v Söldnu so prižgali zeleno luč. Iz Mednarodne smučarske zveze (Fis) so sporočili, da je njihov snežni kontrolor razmere na progi ter stanje snežne podlage na ledeniku Rettenbach, kjer bosta 17. in 18. oktobra veleslaloma, ocenil kot pozitivne.

Trenutno tako kaže, da razmere, na katere imajo organizatorji vpliv, ne ovirajo načrtovane izvedbe štirih veleslalomskih voženj. Alpske smučarke bodo tekmovale v soboto, 17. oktobra, moški pa naslednji dan, torej 18. oktobra.

Če so vremenske in snežne okoliščine trenutno na strani organizatorjev svetovnega pokala, pa bosta uvodni tekmi nove zimske sezone prvič potekali v znamenju težkih razmer zaradi pandemije novega koronavirusa.

Na startu preizkušenj v pogorju Ötztala ne bodo dovolili prihoda gledalcev. V Söldnu bodo pozorni tudi na to, da bodo imele posamezne skupine ljudi, ki so nujne za samo izvedbo tekmovanja, čim manj medsebojnih stikov in, če že, potem le pod posebnimi higienskimi in varnostnimi predpisi.

Osnovna zahteva za pozitivno akreditacijo ter navzočnost na ledeniku pa je negativni izvid na okužbo z novim koronavirusom. Vsi udeleženci, tekmovalci, njihovi trenerji in serviserji, delavci ob progi, predstavniki izbranih medijev bodo morali opraviti test na okužbo, preden se bodo lahko z gondolo zapeljali na ledenik nad Söldnom.

V Söldnu bodo od Slovencev nastopili Meta Hrovat, Tina Robnik, Ana Bucik, Neja Dvornik, Žan Kranjec in Štefan Hadalin.

Zmagovalec lanskega moškega veleslaloma v Söldnu je bil Francoz Alexis Pinturault, žensko tekmo je dobila novozelandska senzacija Alice Robinson pred Američanko Mikaelo Shiffrin in Francozinjo Tesso Worley na drugem in tretjem mestu. Nosilca stopničk je imela tudi Slovenija po zaslugi tretjega mesta Kranjca, ki je bil počasnejši zgolj od francoskega dvojca Mathieu Faivre-Pinturault.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.