Šport > Zimski športi
253 ogledov

Alpske smučarke že v nizkem štartu

Epa
Ledenik Rettenbach, ki se razteza v gorah nad dolino Ötz, kjer je tudi vse bolj mondeni Sölden, je zasnežen in pripravljen za začetek 55. svetovnega pokala v alpskem smučanju 2020/21, ki bo povsem v znamenju omejitev in strogih predpisov za zajezitev širjenja novega koronavirusa ter zato brez gledalcev.

Lanska sezona se je začela z veliko senzacijo, saj je novozelandska najstnica Alice Robinson osvojila svojo prvo zmago v svetovnem pokalu. Še mladinka, rojena leta 2001, je Američanko Mikaelo Shiffrin, ta se je letos Söldnu odrekla zaradi težav s hrbtom, in Francozinjo Tesso Worley ugnala na najlepši možni način na uvodnem veleslalomu.

Francoz Alexis Pinturault je odlično izkoristil tekmovalno slovo avstrijskega asa Marcela Hirscherja ter za več kot pol sekunde ugnal rojaka Mathieuja Faivreja in Slovenca Žana Kranjca na drugem in tretjem mestu.

 | Avtor: Epa Epa
Tina Robnik je lani kot najboljša Slovenka uvodni veleslalom končala na 11. mestu, Ana Bucik je bila 23., Meta Hrovat in Štefan Hadalin sta ostala brez točk.

"Imam občutek, da sem v pripravljalnem obdobju naredila tisto, kar sem želela. Za mano je precej kakovostnih treningov, tako lahko pričakujem tekmo v Söldnu z veliko samozavestjo. Vem, da sem naredila vse, kar sem lahko," je povedala Hrovatova, za katero je leto brez večjih zdravstvenih težav ter prvo pripravljalno obdobje s samostojno trening ekipo.

"Söldenska tekma je posebna, ker gre za prvo tekmo v sezoni, nihče ne ve, kaj so drugi naredili čez poletje, ne veš, kje si, zato je polna take negotovosti in hkrati navdušenja, da se bo sezona začela. Je lep uvod v sezono. Iz lanske tekme sem skušala vzeti tisto, kar je bilo pozitivno, ostalo pa sem pustila za sabo," je še dejala prva slovenska veleslalomistka.

Zimsko sezono bo odprl ženski veleslalom, z začetkom prve vožnje ob 10. in druge ob 13. uri. Robnikova bo imela startno številko osem, Hrovatova 15, Bucikova 24 in Dvornikova 60 od 69 tekmovalk na startu. Prva na startu bo Švicarka Wendy Holdener.

V nedeljo bo še moški veleslalom z dvema Slovencema, Kranjcem in Hadalinom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice