Šport > Zimski športi
85 ogledov

Poleg Söldna brez gledalcev vse tekme v Švici

wengen Epa Prizor z lanskega smuka v Wengnu.
S slabšanjem epidemioloških razmer po Evropi se manjšajo tudi možnosti za vnovičen prihod množic navijačev na tribune oziroma prizorišča tekmovanj svetovnega pokala v alpskem smučanju.

Prvi tekmovalni vikend brez navijačev bo že v soboto in nedeljo v Söldnu. Brez navijačev bodo potekale tudi vse preizkušnje v Švici.

Pred uradnim začetkom zimske sezone z veleslalomoma, ženskim in moškim, v Söldnu so iz švicarske smučarske zveze sporočili, da bodo letošnjo zime tekme svetovnega pokala v alpskem smučanju in v smučarskih skokih v Švici potekale brez navijačev na tribunah oziroma na prizoriščih zaradi novega koronavirusa.

vonn shiffrin Spopad kraljic Šport Prijateljstvo zgolj farsa, Vonnova povedala resnico o Shiffrinovi

Na tekmah svetovnega pokala alpskih smučark decembra v St. Moritzu in januarja v Crans Montani, na moških januarskih preizkušnjah v Adelbodnu in Wengnu ter na na finalu svetovnega pokala v Lenzerheideju marca ne bodo postavljene nobene tribune ali navijaške cone.

"V najboljšem primeru se bo tekmovanj na prostem udeležilo le nekaj gostov v ločenih salonih, oddaljenih od ekip," so sporočili iz zveze. Tudi decembrski svetovni pokal v smučarskih skokih v Engelbergu bo potekal brez navijačev na dnu hriba.

Vse bolj glasna so ugibanja, da bodo tudi avstrijski januarski spektakli ženski v St. Antonu, moška v Schladmingu in Kitzbühelu (na fotografiji spodaj) brez gledalcev.

Kitzbühel smuk | Avtor: Profimedia Profimedia

"Vstopnic za Kitzbühel še nismo začeli prodajati. Vse je odvisno od razmer, kakšne bodo januarja, a, če se v kratkem ne bo zgodil majhen čudež, se bomo morali odreči množici gledalcev na tribunah," je v četrtek za avstrijsko radiotelevizijo ORF dejal šef organizacijskega odbora moških preizkušenj s Petelinjega grebena Michael Huber.

Huber je dejal, da trenutno sicer ne obstaja pravna podlaga, ki bi gledalce kategorično izključevala, saj vsi veljavni predpisi veljajo le do 31. decembra. "To pomeni, da bi teoretično lahko prodali 50.000 vstopnic, kar je nesmisel. Ker bo seznam ukrepov vsekakor pravno veljaven tudi za januar. V tem smislu spomladi nismo začeli s predhodno prodajo vstopnic," je dejal predsednik Smučarskega kluba Kitzbühel (KSC).

Žan Kranjec Beli cirkus Šport Tik pred Söldnom manjši pretres v slovenski ekipi

Slovenija je za sezono 2020/21 sprejela organizacijo dveh svetovnih prvenstev in petih svetovnih pokalov. Prva bo na sporedu Planica, ko bo od 10. do 13. decembra v dolini pod Poncami svetovno prvenstvo v smučarskih poletih, Zlata lisica s svetovnim pokalom v alpskem smučanju za ženske, na sporedu sta dva veleslaloma, bo v Mariboru 16. in 17. januarja, Ljubno od 22. do 24. januarja gosti svetovni pokal v smučarskih skokih za ženske.

Rogla bo 23. januarja prizorišče svetovnega pokala v deskanju na snegu, Pokljuka bo od 9. do 21. februarja gostila svetovno prvenstvo v biatlonu. Pokal Vitranc bo na sporedu 13. in 14. marca s svetovnim pokalom v alpskem smučanju za moške v Kranjski Gori z veleslalomom in slalom, sezono bo sklenila Planica s finalom svetovnega pokala v smučarskih skokih za moške od 25. do 28.

Slovenski organizatorji bi seveda želeli na tekmovanjih tudi navijaški pridih, s čimer bi omilili tudi velikanski finančni pritisk, ki je nastal po odpovedi letošnjih smučarskih praznikov v Vitrancu in Planici. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.