Šport > Zimski športi
502 ogledov

Na takšne prizore lahko kar pozabite

garmisch-partenkirchen Epa
Obstaja verjetnost, da bo celotna novoletna turneja minila pred praznimi tribunami.

Koronaska kriza še naprej kroji izvedbo športnih tekmovanj po celem svetu. Tudi smučarski skoki v tem pogledu niso nobena izjema, zato obstaja realna možnost, da bo 69. novoletna turneja smučarskih skakalcev v celoti potekala brez gledalcev ob skakalnicah.

Kot so danes sporočili organizatorji druge tekme turneje v Garmisch-Partenkirchnu, načrtujejo tekmo za zaprtimi vrati.

Predsednik organizatorjev tradicionalne tekme na prvi dan novega leta Michael Maurer je za nemško tiskovno agencijo DPA potrdil, v tem trernutku ne opričakujejo obiska gledalcev. "A zadnja vrata bomo vsekakor pustili odprta, če bi se razmere glede novega koronavirusa v zadnjem trenutku precej izboljšale," je povedal Maurer.

garmisch-partenkirchen | Avtor: Epa Epa

Za uvodno tekmo 69. nemško-avstrijske skakalne turneje, ki bo predvidoma od 28. decembra do 6. januarja 2021, so organizatorji Oberstdorfa 1. oktobra v prodajo dali zelo omejeno količino vstopnic.

Za tekmo, na kateri si jo je lani v živo ogledalo 25.500 gledalcev, kvalifikacije pa 15.000, je bilo letos ljubiteljem smučarskih skokov na voljo zgolj 2500 vstopnic, ki so bile razprodane v nekaj urah.

Za zdaj še ni znano, kaj bo z gledalci v okviru avstrijskega dela turneje v Innsbrucku in Bischofshofnu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.