Šport > Zimski športi
3140 ogledov

Po večmesečni rehabilitaciji šok: skakalni as ob sezono

Stephan Leyhe Epa
Čeprav je od njegovega padca minilo že več kot sedem mesecev, nemški skakalec še vedno ni pripravljen za vrnitev.

Nemški smučarski skakalec Stephan Leyhe bo izpustil celotno zimsko sezono 2020/21, so sporočili iz nemške smučarske zveze. Osemindvajsetletnik namreč še ni okreval po strgani križni vezi letos marca.

S tem bo izpustil tako svetovno prvenstvo v poletih v Planici kot SP v nordijskih disciplinah v domačem Oberstdorfu.

stephan leyhe | Avtor: Epa Epa
Nemec si je koleno huje poškodoval pri padcu v Trondheimu na zadnji postaji lanske sezone na norveški turneji Raw Air. Po dobrih sedmih mesecih okrevanja pa še ni pripravljen na napore prihajajoče sezone, je dejal trener nemške reprezentance, Avstrijec Stefan Horngacher.

"Naš načrt je, da bo eno leto počival in se povsem osredotočil na okrevanje. Na skakalnici bo lahko trenirati začel v novem koledarskem letu, v tej sezoni pa ga ne bomo videli na tekmah," je sporočil Avstrijec na čelu nemške izbrane vrste.

Leyhe je v predčasno zaključeni sezoni 2019/20 osvojil šesto mesto v skupnem seštevku, na novoletni turneji je zasedel deseto mesto, ob prekinitvi norveške turneje pa je bil peti.

Sezona smučarskih skokov se bo za moške začela v poljski Wisli 21. novembra z ekipno tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.