Šport > Zimski športi
7996 ogledov

Slovenci si bodo tekme morali plačevati sami

Goran Janus Profimedia
Prve tekme Slovence čakajo šele sredi decembra.

Slovenski nordijski kombinatorci lani niso osvojili točk svetovnega pokala, zaradi slabših rezultatov so ostali tudi brez kvote, zato si bodo morali tekme plačevati sami. Ker pa denarja ni veliko, bo program nastopov v svetovnem pokalu okrnjen, glavni trener Goran Janus je že potrdil, da bodo izpustili začetek sezone v Ruki in Lillehammerju.

"Za to, da nimamo kvote za svetovni pokal, sem zvedel prejšnji teden. To pomeni, da z dvema tekmovalcema lahko nastopimo, a vse moramo plačati sami. Skandinavske tekme so predrage, stroški so šli v nebo. Preveč nas bi stalo, sezona pa zna biti dolga in je treba razporediti finance," je na spletni novinarski konferenci dejal Janus, ki je reprezentanco prevzel lani.

janica kostelić Velik izziv Šport Janica Kostelić se vrača v beli cirkus

Prve tekme Slovence tako čakajo od 18. do 20. decembra v avstrijskem Ramsauu, kjer bosta nastopila Vid Vrhovnik in Rok Jelen, na svetovnem prvenstvu, kjer naj bi nastopili z ekipo, pa naj bi se jima pridružila še Ožbej Jelen in Gašper Brecl, ki bosta nastopila tudi na kakšni tekmi celinskega pokala.

"Priprave na sezono so bile letos drugačne kot druga leta. Večji del ekipe je s Štajerske, zato je bilo veliko prilagajanja. Kljub vsemu pa so bili treningi dobri in smo jih v celoti opravili po načrtih. Tekmovalci so opravili veliko skokov in tudi tekaških treningov. Tekem poleti ni bilo. Niti oktobrskih alpskega pokala, ker je bil mlajši del ekipe v izolaciji," je s pripravami zadovoljen Janus, nekdanji glavni trener reprezentance v smučarskih skokih.

Vid Vrhovnik | Avtor: Profimedia Profimedia

Z njegovim mnenjem se strinja tudi mladinski svetovni prvak Vid Vrhovnik (na fotografiji zgoraj): "Zadovoljen sem s pripravami na sezono, naredil sem vse, kar sem moral. Bomo videli, kam sodimo, ko se bo začela tekmovalna sezona. Poleti primerjav s tujo konkurenco nismo imeli, ker tekem ni bilo."

Pokal Vitranc 2019 Zimska sezona Šport Smučarska zveza toži nad visokimi stroški testov
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice