Šport
752 ogledov

Najboljši smučar na svetu pozitiven, čeprav je sledil priporočilom

aleksander aamodt kilde Epa
Novi koronavirus je izzval tudi aktualnega lastnika velikega kristalnega globusa.

Branilec skupne zmage v alpskem smučanju Norvežan Aleksander Aamodt Kilde je pozitiven na novi koronavirus. Kot je v nedeljo sporočila norveška smučarska zveza, je bil Kilde pozitiven na rutinskem testiranju po vrnitvi z uvoda v sezono v Söldnu, kjer pa je na veleslalomu odstopil in ostal brez uvrstitve.

Vsi preostali člani norveške smučarske reprezentance so bili na testiranju po vrnitvi domov iz Avstrije negativni, so še sporočili iz norveške zveze.

"Aleksander je sledil vsem priporočilom, ko je bival v tujini, pa se je žal še vseeno okužil z novim koronavirusom. Je v dobrem stanju, vendar ima simptome bolezni," je dejal zdravnik reprezentance Trond Floberghagen.

"Imam blažje simptome, vendar pa se generalno gledano dobro počutim. Optimističen sem in menim, da bom hitro okreval. Sledim vsem zahtevanim priporočilom in ukrepom," pa je dejal prvi zvezdnik svetovnega smučanja, ki je ta čas v samoosamitvi.

aleksander aamodt kilde | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice