Šport > Zimski športi
9106 ogledov

Janica Kostelić se vrača v beli cirkus

janica kostelić Profimedia
Ena najboljših alpskih smučark vseh časov se iz anonimnosti vrača na bele strmine, kjer se bo preizkusila v novi vlogi.

Legendarna hrvaška smučarka in nekdanja državna sekretarka za šport Janica Kostelić se je lotila novega izziva.

Kot kaže, bo šla 38-letnica, ki je v karieri osvojila kar tri velike kristalne globuse, po stopinjah svojega brata Ivice oziroma očeta Anteja, saj bo svoje bogato smučarsko znanje delila z mladimi hrvaškimi upi.

Trenutno je na Hrvaškem največ pozornosti deležna komaj 16-letna Zrinka Ljutić, ki je v italijanski Soldi debitirala z 21. mestom na veleslalomski FIS-tekmi.

Dosežek sam po sebi ne bi bil tako impresiven, če ne bi mladenka na tekmi nastopila s startno številko 114, nato pa zabeležila še drugi čas finalne vožnje. Na drugi tekmi je s startno številko 106 zasedla deveto mesto.

janica kostelić | Avtor: Profimedia Profimedia
Na Hrvaškem so v luči odmevnih dosežkov že razglasili prihod "nove Janice Kostelić", Ljutićeva pa je po hitrem postopku pridobila status A reprezentanke. Obetavna smučarka trenira pod vodstvom očeta Amirja, ki ga naši južni sosedi že enačijo z legendarnim Antejem.

"Da se o Zrinki govori kot o naslednici Janice Kostelić, smo se že navadili. Vedno je tako, kadar se pojavi nov talent. Sčasoma bo moja hči vse bolj postajala Zrinka in vse manj 'nova Janica'," je za hrvaške medije dejal smučarkin trener in dodal, da pričakuje dvig rezultatske krivulje, ki bo premo sorazmeren z napredovanjem po startni vrsti. Ljutićevi bo na karierni poti pomagala Kostelićeva, ki se po navedbah hrvaških novinarjev podaja v trenerske vode.

Janica je po umiku s funkcije državne sekretarke živela v anonimnosti in se posvečala materinstvu. O tem je nedavno spregovoril njen brat Ivica, ki je razkril, da je umiku delno botroval incident v Supetarju, kjer je bila nekdanja smučarka tarča verbalnih napadov navijaške skupine Torcida.

ivica janica kostelić | Avtor: Instagram Instagram

"Grozno je bilo, kar se ji je zgodilo v Supetarju. Takšnega madeža se ne da kar tako izbrisati. Takrat me je res skrbelo zanjo," je povedal Ivica in dodal: "Janica je mama in se posveča materinstvu. Za vse drugo boste morali vprašati njo."

Očitno je zdaj začutila, da je prišel čas za nov izziv, našla pa ga je kje drugje kot na belih strminah.

Janica Kostelić je v karieri zbrala tri velike in sedem malih globusov. Je štirikratna olimpijska prvakinja in dvakrat podprvakinja, pohvali pa se lahko tudi s petimi naslovi svetovne prvakinje. V karieri je zabeležila 30 zmag in 55 uvrstitev na stopnilčke.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bye tux👋 see you when lockdown ends 📸@nv1kva

A post shared by @ zrinkaljutic on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

objava nakon godinu dana 😎⛷️ 📷@filipzubcic10

A post shared by @ zrinkaljutic on

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.