Šport > Zimski športi
7292 ogledov

Gledalci v Planici? Padla je revolucionarna ideja

Planica 2019 Anže Petkovšek Navijači pod planiško velikanko
Smučarska zveza Slovenije (SZS) za zdaj molči.

Štiri tedne pred začetkom svetovnega prvenstva v poletih v Planici še ni jasno, ali bodo lahko v izteku letalnice navzoči gledalci. Toda po besedah novega direktorja tekmovanj v smučarskih skokih, Italijana Sandra Pertileja, bi lahko navijači dogajanje na SP spremljali kar iz avtomobilov.

Tako je direktor tekmovanj, vlogo je od letošnje sezone naprej prevzel od dolgoletnega šefa, Avstrijca Walterja Hoferja, dejal na tradicionalnem združenju novinarjev nordijskega smučanja in biatlona Forum Nordicum.

planica letalnica | Avtor: Profimedias Profimedias
"Ob letalnici je res ogromno parkirišče. Ideja je, da bi lahko navijači spremljali tekmovanja iz avtomobilov," je dejal Italijan.

Seveda bo največ odvisno prav od slovenskih oblasti, ki za zdaj prepovedujejo navzočnost gledalcev na športnih dogodkih. Iz Smučarske zveze Slovenije so na vprašanje, ali razmišljajo o tej ideji, odgovorili, da o tem do začetka decembra ne bodo podali komentarja.

Prestavljeno svetovno prvenstvo v poletih, ki bi moralo biti na sporedu letošnjega marca po koncu skakalne sezone 2019/20, bo v dolini pod Poncami organizirano med 10. in 13. decembrom.

domen prevc Razočaranje Šport Bertoncelj kritičen do Prevca: Vedno ista zgodba
Komentarjev 6
  • Žurnalček 10:19 21.november 2020.

    Na zadnje sedeže pa kemična stranišča ! Dejte no flancat !

  • blayo 00:39 20.november 2020.

    Pa avtomobili morajo laufat, da bo v njih toplo...

  • Avatar Leon
    Leon 19:11 19.november 2020.

    Kdo je sedaj direktor planiških tekmovanj ?