Šport > Zimski športi
492 ogledov

Planica z gledalci? Drive-in je realna možnost!

Planica Matevž Peršin (SZS)
Danes bo padla odločitev, ali bodo ob letalnici lahko prisotni navijači.

V Planici odštevajo dneve pred začetkom svetovnega prvenstva v poletih. Tekmovanje bo na sporedu od 10. do 13. decembra, letalnica bratov Gorišek pa je že pripravljena na nastope najboljših na svetu.

Zaradi problematičnih epidemioloških razmer je v prejšnji sezoni odpadla tradicionalna marčevska tekma v dolini pod Poncami, decembrsko svetovno prvenstvo pa so predvidoma načrtovali brez udeležbe gledalcev. A na tem področju bi lahko prišlo do sprememb.

"Nešteto klicev in elektronske pošte smo imeli, zapriseženi navijači sprašujejo, ali bo mogoče tekmo spremljati na prizorišču. Zelo si želimo to omogočiti vsaj nekaterim," je za MMC dejal Tomaž Šušteršič, generalni sekretar OK Planica.

"NIJZ smo zaprosili za dokončno mnenje, več o tem pa bomo povedali na torkovi popoldanski novinarski konferenci. Vsekakor bi morali vsi tekmovanje spremljati iz avtomobilov, ki bi zvečer nudili tudi dobro kuliso, kar bi bil neki nadomestek množici gledalcev. Dnevno bi bilo do 1500 navijačev, kar pomeni, da bi bilo v Planici v štirih tekmovalnih dneh okrog 5000 ljudi," je pojasnil Šušteršič, ki še ni mogel razkriti cen morebitnih vstopnic.

"O tem še nismo razmišljali, bo pa treba plačati vstopnino na posamezno vozilo. Predvideli smo tri cone z neoviranim pogledom na letalnico. Skakalca bo tako mogoče spremljati od zaletne rampe do doskoka oz. izteka, možno pa bo seveda spremljati polete in rezultate tudi prek velikega zaslona," je dodal Šušteršič.

Planica 2109 | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Timi Zajc Innsbruck Koronska kriza Šport Padla pomembna odločitev glede novoletne turneje

Tekme bodo na zahtevo Mednarodne smučarske zveze pod žarometi, kar bo prineslo večjo televizijsko gledanost v tujini, za organizatorje pa predstavlja dodaten strošek.

"Za gledalce pred TV-ekrani letošnja Planica niti ne bo toliko drugačna, za nas, organizatorje, pa vsekakor bo. Navijači so bili poleg letalcev tisti, zaradi katerih so ti šle dlake pokonci. Saj veste, tisti občutek leta 2016, ko je ob uspehih Petra Prevca in Robija Kranjca 30 tisoč ljudi pelo slovensko himno. No, tega žal tokrat ne bo," je z obžalovanjem dejal vodja tekmovanja Jelko Gros. "Vreme nam gre na roko, snega imamo dovolj, lepo je pogledati na letalnico," je še dodal Gros.

Prvi preizkusni polet, ko bodo preverili tudi nastavitve umetne razsvetljave, se bo zgodil v torek, 8. decembra.

Komentarjev 1
  • Skipi 12:10 01.december 2020.

    Iz avta se itak ne bo nič videlo razen tistih nekaj ki bo parkiralo zgoraj. Veliko bolje doma na kavču pred 75 inčno HD LED televizijo s kozarcem rebule v roki in narezkom na mizi.

Sorodne novice