Šport > Zimski športi
12883 ogledov

Skakalna legenda se čudi potezi slovenskega trenerja

werner schuster Epa
Uvodno merjenje moči na prvi postojanki nove sezone v smučarskih skokih se ni izteklo po željah slovenskih skakalcev.

Orli so v postavi Timi Zajc, Peter Prevc, Anže Lanišek, Žiga Jelar sezono 2020/2021 odprli s šestim mestom na ekipni tekmi v Wisli. Kljub veliki prednosti pred sedmimi Rusi je bil bolj zaskrbljujoč zaostanek za petimi Japonci, ki so Slovence premagali za slabih 30 točk.

Peter Prevc Prva tekma Šport Sloveniji na začetku sezone 6. mesto

Marsikoga je zmotilo, da glavni trener slovenske A reprezentance Gorazd Bertoncelj v ekipo za sobotno tekmo ni imenoval Bora Pavlovčiča, sicer za Petrom Prevcem drugega najboljšega Slovenca v kvalifikacijah za nedeljsko posamično preizkušnjo.

Gorazd Bertoncelj | Avtor: Profimedia Profimedia
O razlogih za takšno odločitev Bertonclja se je spraševal tudi nekdanji dolgoletni trener nemške reprezentance in strokovni komentator Eurosporta Werner Schuster. "Zame je bilo veliko presenečenje, da ni bil v slovenski ekipi, saj je že v petek prikazal zelo dobre skoke," legendarnega Avstrijca citirajo Slovenske novice.

Nekoliko bolje je orlom kazalo v nedeljo, ko je Anže Lanišek po prvi seriji celo vodil, nato pa v finalu nazadoval na šesto mesto.

"To je bil senzacionalen nastop! Po odločnem odrivu Anže sploh ni čakal na smuči, ampak se je takoj vrgel nanje in v zraku izkoristil ugoden veter. Kdor je v formi, zna unovčiti takšen vzgornik," je povedal Schuster in dodal: "A treba je priznati, da v finalu ni bil tako ugodnih razmer kot v prvi seriji."

Anže Lanišek Wisla Smučarski skoki Šport Lanišek zapravil zmago, še trije orli do točk
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.