Šport > Zimski športi
222 ogledov

Zajc tokrat že precej boljši

Timi Zajc Profimedia
Zajc in Lanišek med "top 10" v kvalifikacijah Nižnega Tagila.

Svetovni pokal v smučarskih skokih se po tekmah v Wisli in Ruki ta konec tedna nadaljuje v Nižnem Tagilu v Rusiji. V petkovih kvalifikacijah za sobotno tekmo je bil od sedmih Slovencev najboljši Timi Zajc, ki je osvojil sedmo mesto, Anže Lanišek pa je bil deveti. Zajc je na prvih treh posamičnih tekmah sezone sicer skupno osvojil le osem točk.

Bor Pavlovčič je kvalifikacije končal na 26., Žiga Jelar na 39., Peter Prevc na 42. in Anže Semenič na 43. mestu. Tilen Bartol je bil diskvalificiran zaradi neustreznega dresa in se ni uvrstil na sobotno tekmo, kjer bo nastopilo zgolj 48 skakalcev.

V kvalifikacijah je bil najboljši Nemec Markus Eisenbichler, ki je z enega naletnega mesta nižje postavil daljavo dneva (135 m). Za trenutno vodilnim v skupni razvrstitvi sta se uvrstila Norvežan Halvor Egner Granerud, zmagovalec zadnje tekme v Ruki, ter Avstrijec Daniel Huber.

Sobotna posamična tekma bo na sporedu ob 16.30, nedeljska pa ob 16. uri. Nato se bo karavana s čarterskim letom že odpravila proti Ljubljani in svetovnemu prvenstvu v poletih v Planici, ki bo na sporedu prihodnji konec tedna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice