Šport > Zimski športi
948 ogledov

Bertoncelj izbral šesterico za svetovno prvenstvo v Planici

Planica 2019 Anže Petkovšek Trener Gorazd Bertoncelj
Danes bo karavana smučarskih skakalcev pripotovala v Slovenijo.

Glavni trener slovenske skakalne reprezentance Gorazd Bertoncelj je po peti tekmi svetovnega pokala v ruskem Nižnjem Tagilu razkril, kateri slovenski orli bodo skakali na četrtkovem uradnem treningu na 26. svetovnem prvenstvu v poletih v Planici.

Anže Lanišek Smučarski skoki Šport Lanišek spet popustil, vseh sedem slovenskih orlov do točk

To bodo Anže Lanišek, Bor Pavlovčič, Žiga Jelar, Peter Prevc, Timi Zajc in Domen Prevc. Brez nastopa v Planici sta ostala Anže Semenič in Tilen Bartol. Pravico nastopa v četrtkovih kvalifikacijah bodo imeli nato štirje tekmovalci, ki jih bo iz nabora šesterice izbral Bertoncelj.

Karavana smučarskih skakalcev je ta konec tedna tekmovala v Rusiji, že jutri pa bo odpotovala proti Ljubljani, nato pa naprej na testiranje na novi koronavirus na Jesenice, kasneje pa še proti Planici, kjer najboljše skakalce na svetu konec tedna čakajo boji za medalje na svetovnem prvenstvu v poletih.

Planica 2109 | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Spored se bo v dolini pod Poncami začel z uradnim treningom v četrtek ob 13.30, kvalifikacije se bodo začele ob 16. uri. Prvi dve seriji tekme bosta na sporedu v petek ob 16. uri, dan pozneje ob isti uri še tretja in četrta. V nedeljo bo ob 16. uri še ekipna tekma.

Komentarjev 2
  • Ender3 13:28 07.december 2020.

    Vse v prisilno karanteno, malo dela bi jim koristilo, sploh pa Bertonclju.

  • 06d458670ee8614e2c71cd167c34ffd47e2911e7 11:40 07.december 2020.

    Matr to pa so aduti,perota bi moral načevljat iz A reprezentance in ga poslat mal v B,ker ni pokazal nič,ostali so pa za odtenek boljši od preota?

Sorodne novice