Šport > Zimski športi
184 ogledov

Končna odločitev o gledalcih v Planici

Planica 2019 Anže Petkovšek Timi Zajc
Gledalcev v Planici na SP v poletih ne bo.

Organizatorji svetovnega prvenstva v smučarskih poletih v Planici so danes sprejeli končno odločitev, da obisk športne prireditve gledalcem ne bo omogočen. S tem so bili primorani opustiti tudi idejo o dostopu obiskovalcev z osebnimi avtomobili, so sporočili v izjavi za javnost. Projekt "Pripelji se v Planico in poglej", t.i. "drive-in", bo moral počakati na morebitno drugo priložnost.

"Odločitev je bila sprejeta na podlagi veljavnih ukrepov Vlade RS za omejitev in obvladovanje koronavirusne bolezni in z obžalovanjem, saj so v Planici gledalci tisti, ki dogodku dajejo potrebno vzdušje in čarobnost. Seveda pa je razumljivo, da je v prvi vrsti potrebno poskrbeti za zdravje vseh. Planica kljub temu ostaja največji slovenski športni praznik," so zapisali.

Neposredno bo mogoče SP v poletih od vključno četrtka, 10. decembra, do nedelje, 13. decembra, spremljati preko televizijskih sprejemnikov na programu TV SLO 2 ali na radijskih valovih Vala 202, so sporočili.

Prvič v zgodovini bo tekmovanje na letalnici bratov Gorišek potekalo pod žarometi. Ta tehnično zahteven projekt bo realiziran skupaj s specializiranim podjetjem Stichaller z avstrijske Koroške. Brez pomoči dolgoletnih partnerjev, Mednarodne smučarske zveze (Fis) in nosilca medijskih pravic Evropske radiodifuzne zveze (EBU), ta projekt ne bi bil izvedljiv, zato so se jim v izjavi za javnost iskreno zahvalili.

Planica 2019 | Avtor: Anže Petkovšek Planiška velikanka Anže Petkovšek

Zahvalili pa so se tudi zvestim in dolgoletnim sponzorjem Planice, ki bodo kljub nenavadnim razmeram na prireditvi prisotni s svojimi blagovnimi znamkami in sporočili.

"Skakalce lahko s pomočjo virtualnega navijaškega vzdušja navijači podprejo tudi iz domače dnevne sobe. Zavarovalnica Triglav kot zlati sponzor Planice navijačem namreč omogoča, da junake zime v živo, preko orodja za oddaljena srečanja, podprejo na zaslonih, ki bodo smučarske skakalce pričakali v izteku letalnice. Vsakdo, ki želi soustvarjati edinstveno navijaško vzdušje, ki bo dolino pod Poncami letos prevetrilo prvič, lahko svojo prijavo odda na spletni strani triglav.si/planica," so zapisali.

Kupci vstopnic bodo naknadno obveščeni o možnostih menjave za marčevsko tekmovanje finala svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici skladno z veljavno zakonodajo, so še dodali.

"Ker je v teh časih naš najpomembnejši cilj, da zagotovimo varnost za vse, zveste navijače in podpornike Planice skupaj s pristojnimi organi vljudno naprošamo, da ne prihajajo v Planico, saj bo dolina pod Poncami zaprta za obiskovalce," so opozorili.

Pripravljalna dela na prizorišču navkljub zahtevnim vremenskim razmeram sicer potekajo skladno z načrti, so še zaključili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.