Šport > Zimski športi
4988 ogledov

Velikanski šok za Petra Prevca

peter prevc Epa
Smučarski skakalci so na letalnici bratov Gorišek v Planici opravili prva dva treninga pred kvalifikacijami za tekmo svetovnega prvenstva.

Najdaljši polet obeh treningov je uspel Avstrijcu Michaelu Hayböcku (241 m). Med Slovenci so najdlje leteli Bor Pavlovčič, Domen Prevc in Timi Zajc, ki bodo z Anžetom Laniškom nastopili v kvalifikacijah.

Brez nastopa na planški tekmi je ostal nekdanji svetovni prvak Peter Prevc.

peter prevc Noče domov Šport Razočarani Prevc: "Sam sem kriv"

Prvi trening je sicer dobil zmagovalec zadnjih treh zaporednih tekem svetovnega pokala, Norvežan Halvor Egner Granerud, ki je poletel do 231,5 metra, najdaljša daljava (239 metrov) uvodnega treninga pa je uspela povratniku med elito svetovnemu rekorderju Avstrijcu Stefanu Kraftu, ki je ravno prebolel novi koronavirus.

Med Slovenci je na prvem treningu Zajc pristal pri 218 metrih, Lanišek, ki je imel edini med slovensko šesterico nastop v kvalifikacijah že zagotovljen, pri 215 m, Domen Prevc je poletel do 215,5 m, Pavlovčič do 211 m, Peter Prevc do 212,5 in Žiga Jelar do 197,5 m.

stefan kraft Težave Šport Svetovni rekorder po daljavi treninga odpovedal tekmo

Na drugem treningu je med Slovenci najdlje poletel Pavlovčič, ki je pristal pri 226 metrih, Domen Prevc in Lanišek sta pristala pri 221,5 metra, Zajc pri 214, Jelar pri 206, Peter Prevc pa pri 205,5 metra.

Selektor Gorazd Bertoncelj je po obeh treningih med šestimi fanti izbral četverico skakalcev, ki bo nastopila v današnjih kvalifikacijah. Izbral je najboljše na treningih, med katerimi ni bilo nekdanjega svetovnega prvaka v poletih Petra Prevca.

Komentarjev 3
  • Žurnalček 12:27 14.december 2020.

    Mene zanima tole . Vse svetovne marke so stalno v vrhu , samo naši in to že od Francija Petka po šampionski formi , ki traja 1 ali 2 sezoni, kar naenkrat niso več v formi in se nikoli več ...prikaži večč tudi ne vrnejo na pota stare slave ! A pozabijo skakat al kaj ! Pa ne moreš pozabiti skakat , to je za njih ravno tako kot , da nekdo pozabi hoditi !

  • Ender3 17:27 10.december 2020.

    Povdarek je na "nekdanji" realno, je zanj vse samo, zgodovina.

  • tani 16:42 10.december 2020.

    Šokirani ste samo vi novinarji, on je pa smo slabo skakal.

Sorodne novice