Šport > Zimski športi
230 ogledov

V megli poleteli prvi planiški orli

Planica letalnica reflektorji Reševalni pas/Twitter
V Planici so organizatorji v zahtevnih razmerah v gosti megli le uspeli spraviti pod streho preizkus letalnice bratov Gorišek pred svetovnim prvenstvom v poletih.

Prvi je premierno pod reflektorji v Planici poletel Rok Tarman, ki je pristal pri 148 metrih. V prvi seriji sta bila najdaljša Lovro Kos in Cene Prevc, ki sta skočila 209 metrov.

Skupaj je letalnico v gosti megli v prvi seriji preizkusilo 15 skakalcev, v drugi pa 16. Trije so v prvi seriji presegli 200-metrsko mejo. Poleg Prevca in Kosa je to uspelo še Matevžu Samcu (200 m).

Planica letalnica SP v poletih Šport Sneg povzročil težave, eno mesto v slovenski ekipi že oddano

V drugo je bil najdaljši Kos z 225 metri, še petim pa je uspelo preskočiti 200 metrov, in sicer Andražu Pograjcu (204), Niku Fabjanu (209) in Ernestu Prišliču (207) ter Samcu (203) in Prevcu (210), ki jima je to uspelo drugič.

Prvi preizkus letalnice bi moral biti na sporedu že v torek, a so ga zaradi močnega sneženja prestavili. Tudi danes so sprva morali za slabo uro odložiti začetek, na koncu pa so se tekmovalci po zaletišču spustili dvakrat. Med njimi ni bilo Tilna Bartola, sicer člana slovenske A-reprezentance.

Planica 2109 Smučarski skoki Šport Veste, koliko svetovnih rekordov je bilo doseženih v Planici?

V četrtek bodo letalnico prvič preizkusili tudi tekmovalci. Ob 13.30 bo na sporedu uradni trening, v dveh serijah pa bo nastopilo šest Slovencev. Anže Lanišek ima v kvalifikacijah, ki bodo na sporedu ob 16. uri, nastop zagotovljen, preostala peterica pa se bo borila za tri preostala mesta. Poleg Laniška bodo skakali še Bor Pavlovčič, Timi Zajc, Peter Prevc, Domen Prevc in Žiga Jelar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice