Šport > Zimski športi
527 ogledov

Začenja se prvi vrhunec sezone, hud boj v slovenski reprezentanci

Planica Twitter
V planiškem mehurčku se začenja svetovno prvenstvo v poletih.

S kvalifikacijami se bo danes začelo 26. svetovno prvenstvo v poletih, sedmo v Planici. Od Slovencev bo na obeh treningih skakala šesterica, Anže Lanišek pa ima na podlagi izidov v letošnji sezoni zagotovljen nastop v kvalifikacijah, ki se bodo začele ob 16.

Seriji za trening se bosta pričeli ob 13.30, predstavljata pa poligon za interni boj v reprezentancah, ki morajo do kvalifikacij sporočiti zasedbo, ki se bo podala v boj za kolajne. Prvi komplet le teh bodo razdelili v soboto po koncu posamične tekme, drugega pa v nedeljo po ekipni tekmi.

Od Slovencev bodo danes na letalnici bratov Gorišek nastopili Lanišek, Bor Pavlovčič, Žiga Jelar, Peter Prevc, Timi Zajc in Domen Prevc. Z izjemo Laniška pa je boj odprt za tri preostala mesta.

Naslov svetovnega prvaka iz Oberstdorfa sicer brani Norvežan Daniel Andre Tande, ki je bil del nepremagljivega moštva, ki si je v Nemčiji pred dvema letoma zagotovilo še zlato na ekipni tekmi. Tudi letos so Norvežani ekipno pokazali največ, medtem ko je neznank pri ostalih pred poleti v decembru ogromno.

Kvalifikacijska ter vse tekmovalne serije se bodo v dolini pod Poncami začele ob 16. uri pod umetno razsvetljavo, kar je še ena novost ob letalnici bratov Gorišek.

Dogajanje v Planici za zdaj poteka brez večjih težav, nekaj nevšečnosti je povzročilo le vreme, saj je do srede zjutraj zapadlo okoli 70 centimetrov snega. Vremenska napoved tudi za prihodnje dni ni najboljša.

Organizatorje ob tem veseli, da doslej niso zabeležili niti ene okužbe z novim koronavirusom med ekipami in osebjem, ki bo skrbelo, da bo 26. SP v poletih do nedelje potekalo kar se da nemoteno.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice