Šport > Zimski športi
10893 ogledov

Razpad slovenske ekipe, po Zajcu mehurček zapustil glavni trener

Gorazd Bertoncelj Profimedia
Pri Slovenski smučarski zvezi (SZS) so sprejeli željo po umiku glavnega trenerja smučarskih skakalcev Gorazda Bertonclja.

Vodja panoge za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo Ljubo Jasnič je sporočil, da bo vajeti iz rok glavnega trenerja smučarskih skakalcev Gorazda Bertonclja prevzel Robi Hrgota.

S tem je SZS ugodila želji Bertonclja, ki se je nepričakovano znašel na bojni nogi s Timijem Zajcem. Ta je bil po polovici posamičnega tekmovanja v Planici zelo kritičen do trenerja, ki je nato pri SZS dosegel njegovo izključitev.

Velikanski šok Šport Timi Zajc zaradi napada na trenerja izključen s SP v Planici

"Nič kaj lepih stvari nimamo in moram reči, da mi je zelo težko zaradi tega, kar se dogaja tu v Planici pred ljudmi, ki so to tekmovanje pripravili in pred vsemi, ki imajo te skoke radi. Toda treba se je včasih odločiti, kot se odločamo. Kar se tiče odločitve najprej trenerja in potem vodje panoge (Gorazd Pogorelčnik, op. a.), moram povedati, da je vodstvo to odločitev podprlo na osnovi pravilnikov, ki jih imamo, in glede na etični kodeks. Potem smo naredili korak naprej. Na željo glavnega trenerja sem sprejel njegovo odločitev, da se umakne iz Planice. Hrgota bo prevzel njegovo zastavico in bo tisti, ki bo vodil tekmovanje naprej. Naslednji teden bosta zasedala tako strokovni svet kot tudi odbor za skoke in nordijsko kombinacijo. Tam se bomo odločili, kako naprej," Jasniča citira RTVSlo.

Vodenje reprezentance v Planici bo v naslednjih dveh dneh prevzel Hrgota, sicer Bertoncljev pomočnik. V ekipi pa so ostali trije skakalci, Anže Lanišek, Bor Pavlovčič in Domen Prevc. SZS si prizadeva, da bi za potrebe ekipne tekme lahko aktivirala Petra Prevca ali Žigo Jelarja, da slovenska ekipa na domačem SP ne bi ostala brez nedeljskega nastopa.

"Pogovori z Mednarodno smučarsko zvezo tečejo, ker moramo glede na nastali položaj dobiti dovoljenje. Veste, da so tisti štirje skakalci na voljo, glede na to, kaj se nam je zgodilo, pa čakamo na dovoljenje, da pripeljemo četrtega člana, da bomo lahko tekmovali na ekipni tekmi," je še poudaril Jasnič.

Še enkrat so iz SZS izpostavili, da Timi Zajc ni nepreklicno izključen iz A-reprezentance, ampak zgolj iz svetovnega prvenstva v Planici.

Komentarjev 15
  • Žurnalček 13:31 12.december 2020.

    Mimogrede , zelo enostavno vprašanje za Jasniča ! Ali je Goran Janus v Himalaji na ekspediciji ? No samo vprašam , saj lahko a ne ?

  • francek 13:27 12.december 2020.

    zajc, pa menda ti ni trener rekel, da bodi tako zanič na tekmi

  • Žurnalček 13:12 12.december 2020.

    LJUBO JASNIČ sedaj je čas , da zapustiš mesto , ki ga zasedaš ! Ti si izključni krivec za tale debakl in nobeden drug ! Ni kriv Bertoncelj , kriv je tisti, ki ga je nastavil in v manjšem delu ...prikaži veču on sam , ker je mislil , da je sposoben te službe ob hvaljenju Jasniča ! Lansko sezono , so bili trenerski rezultati katastrofalni ob dejstvu , da je v reprezentanci še bil prisoten uspešen trenersko delo in duh Janusa . No letos , ga pa ni več in Bertoncelj ne more več plavati na uspehih Janusa !!!

Sorodne novice