Šport > Zimski športi
33569 ogledov

Po Bertonclju Zajc še nad Grosa

Jelko Gros Saša Despot
Jelko Gros odgovoril na očitke Zajca.

Timi Zajc je med tiste, ki so najbolj krivi za trenuten vihar v taboru slovenskih skakalcev, uvrstil vodjo strokovnega sveta za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo Jelka Grosa. "Za rešitve so tu drugi. A dokler bo na zvezi Jelko Gros, se ne bo spremenilo nič," je kritiko uperil proti trenutnemu vodji tekmovanja v Planici.

Zajc je sicer želel na samostojno pot. "Nekako je prišlo do tega, da se to pri nas ne da narediti, da je nemogoče. Bil sem neumen. Oprali so mi možgane, veliko so me prepričevali, zdaj vidim, da so mi delali veliko škodo. Enostavno... To sem zdaj dal ven, upam, da se bo zdaj kaj spremenilo. Jaz sem z njimi zgodbo zaključil, zdaj bom to poizkusil rešiti preko odvetnikov," je sicer dejal skakalec iz Hramš.

Timi Zajc Velik spor Šport Zajc: Jaz sem z njimi zaključil, zdaj bomo to reševali z odvetniki

Gros je v studiu nacionalne televizije v Planici, kjer je uspešno vodil dosedanji potek svetovnega prvenstva v poletih, odgovoril na izrečeni očitek, da se stvari ne bodo spremenile dokler bo on na svojem položaju. "Bil sem naprošen, da prevzamem to funkcijo in v trenutku, ko bodo klubi dejali, da ne rabijo mojega sodelovanja, da slabo vodim strokovni svet, bom z veseljem položaj predal komurkoli. Mi je pa prav hudo, da mlada oseba izreče nekaj takšnega. Predvsem zato, ker mislim, da ne gre za njegove besede, ker me je včeraj nadlegoval njegov oče. Zdi se mi, da so to ponovljene besede očeta," je dejal nekdanji trener A reprezentance, ki je do največjih uspehov vodil Primoža Peterko.

"V preteklosti smo preprečili vse poizkuse, da bi uničili Timija, z njim se ukvarjamo od 13. leta naprej. Vselej poizkušajo iti izven sistema, nad sistemom, ki je doslej naredil kar nekaj svetovnih prvakov, osvojili smo tri velike globuse in še kaj drugega. Oni menijo, da je prava individualna pot, da se vsa sredstva namenijo nekaj posameznikom, pri tem pa naj se pozabi na sistem in se vse spravi na raven, ki se je že zgodila v kakšnem športu. Športa ne bom imenoval, se je pa zgodilo, da je imel en posameznik pol proračuna celotne zveze, potem pa ta posameznik neha in ugotoviš, da nimaš nič," je dejal Gros in s tem najverjetneje namignil na alpsko smučanje.

Jelko Gros | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Kot stroko nas zanima to, da imamo mladinske svetovne prvake, da osvajamo kolajne na mladinskih prvenstvih. Ker če se to dogaja, potem stroka dela dobro. Na tem vrhunskem nivoju, na svetovnem prvenstvu in v svetovnem pokalu, pa mora delovati še kemija med trenerjem in tekmovalcem. Te ni, če ni zaupanja. K zaupanju pa pomagajo vsi deležniki v športu: od staršev do prijateljev, ki se ukvarjajo s tem. Sem kar razočaran, da so mladega človeka spravili na takšno raven, da socialna inteligenca ni tista, ki jo nekdo mora imeti, da lahko redno zmaguje v svetovnem pokalu. Vedno, ko se bo pojavila odgovornost velikega tekmovanja, mu bo prav zaradi tega manjka zmanjkala stopnica, da bi nekaj dosegel in vedno bo iskal krivca izven sebe."

"Ko bo Timi Zajc nastopal na velikih tekmah, bom vedno navijal zanj, ker je Slovenec. Mu ne zamerim, ker menim, da podlegel navodilom očeta in temu, koga vse mora očrniti. Njegov oče mi je včeraj dejal: 'Šel bom pred novinarje, vsem bom povedal, ti si  največja škoda slovenskega skakalnega športa," je zaključil Gros. 

Komentarjev 30
  • leonardo 08:11 14.december 2020.

    Spomnil sem se začetkov Timija Zajca. Prvo, kar sem si o njem zapomnil je, da ne bo skakal za Slovenijo. Od takrat zame žal ni Slovenec, pa naj dela kar hoče. Za ostale zelo rad navijam. Fejst fantje so z ...prikaži večz vsemi napakami in pomanjkljivostmi kakor tudi z uspehi.

  • poki 15:19 13.december 2020.

    Poba je gotof, če tudi ima prav ni tolko dober ali bil dober da si kaj takega lahko privošči sploh pa v Planici.Obstajajo še drugi športi je še mlad

  • darja32 13:30 13.december 2020.

    Vsi kasirajo več kot športniki. Zato so nedotakljivi!