Šport > Zimski športi
2116 ogledov

Zelena luč za Petra Prevca

Peter Prevc Profimedia
Mednarodna smučarska zveza (Fis) je dala zeleno luč za nastop četrtega slovenskega skakalca na nedeljski ekipni tekmi svetovnega prvenstva v poletih.

Na tekmi bo tako nastopil nekdanji svetovni nastopil Peter Prevc, ki bo zamenjal izključenega Timija Zajca, so potrdili pri Smučarski zvezi Slovenije (SZS).

Velikanski šok Šport Timi Zajc zaradi napada na trenerja izključen s SP v Planici

Slovenska reprezentanca v smučarskih skokih je po današnji odločitvi vodje panoge za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo Ljuba Jasniča izključila Zajca po kritičnih izjavah, usmerjenih v delo glavnega trenerja Gorazda Bertonclja. Ta je nato podal predlog o izključitvi 20-letnika iz Hramš.

Po odločitvi, da Zajc zapusti ekipo na SP v poletih, je SZS na krovno mednarodno zvezo Fis naslovila prošnjo za nastop četrtega Slovenca na ekipni tekmi.

Pri Fisu so slovenski zvezi ugodili, tako da bo lahko registrirala enega skakalca za nedeljsko ekipno tekmo - izbrala je najboljšega slovenskega skakalca Prevca.

timi zajc Že doma Šport Oglasil se je izključeni Timi Zajc

Najstarejši od bratov Prevc bo tako dopolnil preostalo trojico Anže Lanišek, Bor Pavlovčič in Domen Prevc na nedeljski tekmi, potem ko je Jelar že zapustil planiški mehurček, kot je sam sporočil na družabnih omrežjih.

Gorazd Bertoncelj Odstop Šport Razpad slovenske ekipe, po Zajcu mehurček zapustil glavni trener

Danes je Jasnič v Planici sporočil, da je tudi Bertoncelj na lastno željo zapustil SP v Planici. Reprezentanco bo do konca prvenstva vodil njegov dosedanji pomočnik Robert Hrgota. O nadaljnjih ukrepih bo stroka odločala naslednji teden.

Ob 16. uri se bo danes začel drugi del posamične preizkušnje, po polovici tekme vodi Nemec Karl Geiger pred Norvežanom Halvorjem Egnerjem Granerudom in rojakom Markusom Eisenbichlerjem.

Jelko Gros Drama v Planici Šport Gros: "Tega ne želim komentirati"
Komentarjev 2
  • francek 20:10 12.december 2020.

    Peter je veliko naredil prihaja pa čas, ko se bo treba posloviti

  • Avatar DagobahCitizen
    DagobahCitizen 15:03 12.december 2020.

    Sramota.

Sorodne novice