Šport > Zimski športi
1898 ogledov

FIS rešil slovensko reprezentanco pred popolno blamažo

Peter Prevc Planica 2019
Slovenska reprezentanca bo po posredovanju Fisa vendarle lahko nastopila na ekipni tekmi na domačem svetovnem prvenstvu v poletih.

Slovensko skakalno reprezentanco za konec svetovnega prvenstva v poletih v Planici čaka še ekipna preizkušnja. Po sobotnih dogodkih in izključitvi Timija Zajca je kazalo, da domača reprezentanca sploh ne bo smela nastopiti, a je Mednarodna smučarska zveza (Fis) dala zeleno luč, ki Petru Prevcu dovoljuje nastop.

Peter Prevc Fis Šport Zelena luč za Petra Prevca

Slednji se v četrtek po slabših poletih ni uvrstil med slovensko četverico, ki je nato nastopila v kvalifikacijah za posamično tekmo. Osemindvajsetletnik je v petek dvakrat poletel kot predskakalec, kar bi mu po pravilih Fisa onemogočilo današnji nastop.

Krovna zveza je ob že tako majhnem številu ekip in dejstvu, da domača reprezentanca po izključitvi Zajca sploh ne bi smela nastopiti, vendarle dovolila izjemo za registracijo četrtega slovenskega tekmovalca, četudi je v petek Prevc dejal, da bo v soboto zapustil planiški mehurček.

Jelko Gros Iskanje krivca Šport Po Bertonclju Zajc še nad Grosa

Tako bodo danes poleg njega slovenske barve zastopali še Domen Prevc, Anže Lanišek in Bor Pavlovčič. Prva serija se bo začela ob 16. uri, poskusna uro prej.

Sodeč po rezultatih posamične tekme, se bodo varovanci Roberta Hrgote, ki je do konca SP zamenjal Gorazda Bertonclja, le stežka borili za kolajno. Najboljši od Slovencev je bil Lanišek na 12. mestu, Pavlovčič je bil 20., najmlajši od bratov Prevc pa 21.

Nemčija, Norveška in Poljska so v tem pogledu korak pred konkurenco, slovenski orli pa upajo na boljše polete, s katerimi bi lahko mešali štrene najboljšim. A za kaj takega je potrebna mirnost, čim manj obrobnega dogajanja ter uresničenje rezerv, ki jih vse prvenstvo omenjajo po svojih poletih.

Timi Zajc Velik spor Šport Zajc: Jaz sem z njimi zaključil, zdaj bomo to reševali z odvetniki timi zajc Že doma Šport Oglasil se je izključeni Timi Zajc Jelko Gros Drama v Planici Šport Gros: "Tega ne želim komentirati"
Komentarjev 2
Sorodne novice