Šport > Zimski športi
245 ogledov

Na SZS bodo danes zavihali rokave

planica Epa
Slovenska smučarska zveza (SZS) bo začela z reševanjem posledic po razdoru v reprezentanci na SP v Planici.

Člani strokovnih teles za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo pri Smučarski zvezi Slovenije (SZS) bodo danes začeli sestanke na temo reševanja razdora v skakalni reprezentanci. Ta je po javnem sporu sredi posamične tekme svetovnega prvenstva v poletih v Planici konec tedna ostala brez skakalca Timija Zajca in selektorja Gorazda Bertonclja.

Timi Zajc Velik spor Šport Zajc: Jaz sem z njimi zaključil, zdaj bomo to reševali z odvetniki

Za danes je po informacijah iz SZS na vrsti seja strokovnega sveta za smučarske skoke, v torek pa naj bi sledila še seja panožnega odbora, ki naj bi tudi sprejel dokončne odločitve. Te bo predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo Ljubo Jasnič posredoval v javnost.

Jelko Gros Iskanje krivca Šport Po Bertonclju Zajc še nad Grosa

Timi Zajc | Avtor: Epa Epa
Snežna kepa dogodkov, ki je pripeljala do razdora, ta je odmeval tudi v tujini, se je začela valiti v petek po prvem dnevu posamične tekme. Zajc se je na slabše polete odzval na Instagramu z ostro kritiko in pozivom, da naj odgovornost prevzame selektor, zaradi česar je bil v soboto izključen iz reprezentance. Za njim pa je isti dan reprezentanco po lastni odločitvi zapustil še Bertoncelj.

Zajčeva javna kritika je po pojasnilih Jasniča predstavljala kršitev notranjega pravilnika in kodeksa ter tudi pogodbe, ki jo ima skakalec z zvezo. Izključen je bil sprva za SP, a v nedeljo je postalo jasno, da ga ne bo niti na naslednjih tekmah svetovnega pokala v Engelbergu (19. in 20. december).

Odbor naj bi tako dokončno odločal o sankciji za Zajca, ki je že napovedal, da bo svoj prav branil tudi prek odvetnikov. Dodatno bo odbor odločal tudi o nadaljnjem vodenju reprezentance. Kot je v soboto pojasnil Jasnič, so možnosti, da bi Bertoncelj nadaljeval delo, minimalne, zato bo odbor bržkone pred izzivom iskanja novega selektorja.

Planica SP v poletih SP v poletih Šport Slovenija na domači letalnici ostala brez odličja

Jasnič je v studiu slovenske javne televizije v Planici v soboto sporočil, da je ob očitnih težavah znotraj reprezentance treba očistiti obe plati medalje. Žal mu je le, da so zato akterji izbrali prav planiški dogodek. Pri tem pa je pustil odprto možnost, da tudi sam odstopi, če mu bodo organi izrekli nezaupnico zaradi dogodkov.

V času Bertoncljeve odsotnosti za drugi dan posamične tekme in ekipno preizkušnjo je naloge prvega trenerja opravljal Bertoncljev pomočnik Robi Hrgota.

slovenska skakalna reprezentanca SP v poletih SP v poletih Šport Peter Prevc podal svoj pogled na Zajčevo potezo
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice