Šport > Zimski športi
3117 ogledov

Timija Zajca ni na seznamu

timi zajc Instagram
Usoda slovenskega skakalca še ni znana, je pa jasno, da ne bo nastopil na prihajajočih tekmah v Engelbergu.

Sezona smučarskih skokih se bo po turbulentnem svetovnem prvenstvu v Planici, kjer je tekmovanje zasenčil razdor v slovenski reprezentanci, potem ko je bil zaradi kritik na račun trenerja Gorazda Bertonclja s prvenstva izključen Timi Zajc, prizorišče pa je nato zapustil tudi Bertoncelj, nadaljevala konec tedna z dvema tekmama v Engelbergu. 

slovenska skakalna reprezentanca SP v poletih SP v poletih Šport Peter Prevc podal svoj pogled na Zajčevo potezo

Za zdaj ni jasno, kdo bo v Švici poveljeval slovenski A reprezentanci. Neuradno naj bi bil to Bertoncljev pomočnik Robert Hrgota, ki je moral v Planici nepričakovano prevzeti vlogo začasnega trenerja.

Za danes je po informacijah iz SZS na vrsti seja strokovnega sveta za smučarske skoke, v torek pa naj bi sledila še seja panožnega odbora, ki naj bi tudi sprejel dokončne odločitve. Informacije bo javnosti posredoval predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo Ljubo Jasnič.

Timi Zajc Reševanje krize Šport Na SZS bodo danes zavihali rokave

Usoda Timija Zajca je za zdaj velika uganka, je pa jasno, da v Engelbergu ne bo nastopil, saj ga odgovorni niso umestili na seznam slovenskih reprezentantov. Sedmerico za Engelberg tako sestavljajo Anže Lanišek, Bor Pavlovčič, Peter Prevc, Domen Prevc, Tilen Bartol, Rok Justin in Cene Prevc.

Po izključitvi Zajca iz reprezentance je njegovo mesto na ekipni tekmi zasedel Peter Prevc. Orli so osvojili končno četrto mesto, kar je bil obliž na rano po sila neuspešnem razpletu posamičnega tekmovanja.

Planica SP v poletih SP v poletih Šport Slovenija na domači letalnici ostala brez odličja
 
Komentarjev 3
  • Žurnalček 13:53 14.december 2020.

    Ljubo Jasnič , prišel je adventni čas , se pravi skrajni čas , da se pobereš iz SZS ! Če ne , pa izvoli ti skakati , ko tako vehamentno in brez časti žongliraš z mladimi ljudmi , ki so ...prikaži več s svojimi dosežki absolutno zaslužili predstavljanje Države na mednarodni sceni ! Dost je blo ADIO !

  • Žurnalček 13:48 14.december 2020.

    Bil sem na tekmi v Mostecu pred ~15 leti , pa je merilec daljine tako kradel tujim skakalcem , da sem v drugi seriji odšel na hrbtišče in dal vedeti merilcu , da sem popizdil v prvi seriji. No pa ...prikaži več je za vsak skok dolžino prekontroliral s pogledom proti meni . Šlo je brez napake , sam kaj ko na 60 metrski vsak ukradeni meter šteje !

  • Žurnalček 13:44 14.december 2020.

    Nobeden na tem svetu , ne more iz predstavljanje SLOVENIJE v svetu IZKLJUČITI tekmovalca , ki je s svojimi rezultati , prišel do mesta , v okviru katerega se izbira reprezentanca ! Reprezentanca ni osebna želja trenerja , niti v ...prikaži več takem primeru kakšna kurčevska zveza , ampak je športnik s svojimi rezultati AVTOMATIČNO plasiran v reprezentanco države ! Že tako je dokazano , klubsko navijanje , a zdaj bodo pa še trenerji , odrejali svoje in izključevali tiste iz drugih klubov . SRAMOTA !!!