Šport > Zimski športi
2107 ogledov

Lanišek leto sklenil s skokom na prvo mesto

Anže Lanišek Epa
Slovenski skakalec je osvojil kvalifikacije v Garmischu.

V kvalifikacijah v Garmisch-Partenkirchnu se je pred drugo tekmo novoletne turneje izkazal Anže Lanišek, ki je z drugo najboljšo daljavo (139,0 m) za pet desetink točke premagal Norvežana Halvorja Egnerja Graneruda, ta je ob slabem doskoku poletel do 143 metrov, in za sedem desetink domačina Markusa Eisenbichlerja. Lanišek si je za kvalifikacijsko zmago prislužil 5 tisoč evrov.

"Zavedati se moramo, da je jutri tekma zase. Treba se bo spočiti in zbrati ter narediti to, kar znam. Če narediš svoj skok, si zraven," je dejal Lanišek, ki se bo na tekmi pomeril z Nemcem Davidom Siegelom. "Do sedmih bo treba opraviti z večerjo, tudi zaradi novih protokolov ob koronavirusu, saj potem vse zaprejo. Mogoče se bomo nato še malce podružili, vendar bomo hitro v postelji," je prihodnji potek zadnjega dneva v letu 2020 še opisal Lanišek.

V prvi seriji jutrišnje tekme bo na sporedu tudi povsem slovenski obračun, pomerila se bosta Bor Pavlovčič in Peter Prevc, ki sta v kvalifikacijah zasedla 30 in 21. mesto. Tako kot Pavlovčič, bodo izzivalci v svojih dvobojih tudi Cene Prevc, Domen Prevc in Anže Jelar.

Smučarski skoki Covid-19 Šport Nova okužba na novoletni turneji

Slednji se bo kot 36. pomeril s 15. Avstrijcem Danielom Huberjem, Cene se bo kot 35. srečal s 16. v kvalifikacijah Bolgarom Vladimirjem Zografskim, 42. Domna pa čaka težek dvoboj s Poljakom Andrzejom Sakalo, ki je bil deveti.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Anže Lanišek | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
  • albert0 03:00 01.januar 2021.

    Kaj 1 mesto čekini cemini

Sorodne novice