Šport > Zimski športi
234 ogledov

Slovenski orel povsem pri vrhu

Cene Prevc Epa
V kvalifikacijah uspešnih pet od šestih Slovencev.

V kvalifikacijah za prvo tekmo novoletne turneje v Oberstdorfu je nastopilo le 55 skakalcev, saj je sedmerica poljskih skakalcev zaradi pozitivnega testa na koronavirus v njihovem taboru ostala brez tekme. Tako se na tekmo ni prebilo le pet tekmovalcev, med njimi se je na 53. mestu znašel Žiga Jelar.

Ostali Slovenci so dobro nastopili, predvsem Cene Prevc, ki si je v kvalifikacijah celo zagotovil tretje mesto. Bolji seštevek točk sta imela le Avstrijec Philipp Aschenwald in Norvežan Halvor Egner Granerud. Anže Lanišek je osvojil osmo mesto, Domen Prevc je bil 26., takoj za njim se je uvrstil Bor Pavlovčič, 41. mesto pa je zasedel Peter Prevc, ki je sicer imel tretje najslabše razmere ob svojem skoku.

Cene Prevc se bo v prvi seriji na tekmi pomeril z Rusom Mihailom Nazarovom, Lanišek s Kanadčanom Mackenziem Boyd-Clowesom, Domna čaka dvoboj z domačinom Markusom Eisenbichlerjem, sicer drugim skakalcem zime, Pavlovčiča z Rusom Evgenijem Klimovom, Petra pa s Švicarjem Gregorjem Deschwandnom, ki je na tej skakalnici slavil leta 2016.

Prva tekma turneje bo pod Senčno goro na sporedu v torek ob 16.30. Nato sledi selitev v Garmisch-Partenkirchen.

Rezultate si lagko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice