Šport > Zimski športi
8613 ogledov

Slovenski orel pristal na drugem mestu

Tilen Bartol Profimedia
Novoletna turneja je pred vrati, nekateri skakalci še iščejo pravo formo.

Slovenski smučarski skakalec Tilen Bartol je prvo od dveh preizkušenj celinskega pokala v švicarskem Engelbergu končal na drugem mestu. Za vsega 0,9 točke ga je ugnal Poljak Jakub Wolny. Tretji je bil z zaostankom šestih točk Avstrijec Gregor Schlierenzauer.

Od Slovencev so v deseterici pristali še Jernej Damjan na sedmem, Lovro Kos na devetem ter 16-letni Rok Masle na desetem mestu. Do točk je skočil še Rok Justin s 17. mestom.

V skupnem seštevku po štirih tekmah vodi Avstrijec Jan Hörl, ki ima 260 točk. Najboljši Slovenec je z 99 osvojenimi točkami Lovro Kos na 11. mestu.

anže lanišek Novoletna turneja Šport Veliki slovenski adut razkril, kakšno je stanje po težavah s hrbtom

V ponedeljek bo na sporedu še ena tekma v Engelbergu, nato pa se bo kontinentalni pokal v novem koledarskem letu nadaljeval v Planici (9. in 10. januarja).

Nemški smučarski skakalec Karl Geiger bo lahko nastopil na prvi postaji 69. turneje štirih skakalnic v Oberstdorfu, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Svetovni prvak v poletih iz Planice pred dvema tednoma je bil namreč ob zadnjem testiranju na novi koronavirus negativen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice