Šport > Zimski športi
383 ogledov

Skakalna velesila v šoku, več favoritov izpadlo iz boja za orla

dawid kubacki Epa
Brez nastopa sta med drugimi tako branilec zlatega orla Dawid Kubacki kot olimpijski prvak Kamil Stoch.

Poljski smučarski skakalci na čelu z branilcem lanske zmage Dawidom Kubackim in olimpijskim prvakom Kamilom Stochom zaradi novega koronavirusa ne bodo nastopili na uvodni tekmi 69. novoletne turneje v Oberstdorfu, poročajo poljski mediji.

Danes se bo turneja začela s kvalifikacijami (16.30), v torek je na sporedu prva tekma pod Senčno goro.

Turneja štirih skakalnic se bo tako začela brez ene najmočnejših skakalnih reprezentanc, poročata tudi tiskovni agenciji Apa in Dpa. Razlog je pozitivni test na novi koronavirus Klemensa Muranke, zaradi česar so organizatorji le nekaj ur pred kvalifikacijami izključili celotno ekipo.

Anže Lanišek Novoletna turneja Šport V širšem krogu favoritov tudi Slovenec

Muranka je bil pred tem pozitiven na rutinskih testiranjih, kot je sam potrdil na družbenih omrežjih. "Žal mi je, ampak zgodilo se je ... Sem pozitiven in za zdaj brez simptomov," je 26-letnik zapisal na Instagramu.

Tako so Stoch, Kubacki in Piotr Žyla, ki je v zadnjem času kazal vrhunsko formo, že pred prvo postojanko turneje izpadli iz boja za zlatega orla. Poleg omenjenih so bili v ekipi za turnejo še Maciej Kot, Aleksander Zniszczol in Andrzej Stekala. Od izvidov nadaljnjih testiranj bo odvisno, ali se bodo Poljaki lahko vrnili na turnejo.

"Pred dvema dnevoma smo opravili testiranje in vsi rezultati so bili negativni. To je res nenavadno," je novico pospremil športni direktor poljske reprezentance, nekdanji smučarski zvezdnik Adam Malysz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice