Slovenija
31598 ogledov

Začelo se je cepljenje, a ne veselite se prezgodaj

Cepljenje proti covid-19, koronavirus
1/4
Vlada RS
Danes ob 8.30 se je med stanovalci domov za starejše v Sloveniji začelo množično cepljenje proti covidu-19.

Prvi trije cepljeni so bili upokojeni nadškof Franc Kramberger, Angelca Butenko ter Jože Pelko, je sporočila vlada. Cepili so jih v domovih starejših občanov v Lenartu, Ljubljani in Rogaški Slatini.

Kot je v današnji izjavi za medije dejala državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Marija Magajne, so "cepili že veliko stanovalcev domov za starejše, kar nas navdaja z upanjem, da smo na začetku konca epidemije".

Pred marcem običajni smrtniki ne pridejo na vrsto

Vsi domovi za starejše so dobili toliko cepiva proti covidu-19, kot je bilo interesa pri stanovalcih, za zaposlene pa v sorazmernem deležu, je danes v izjavi za medije dejala državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Marija Magajne. 

Starejši od 80 let, ki so doma, bi lahko po njenih besedah na vrsto za cepljenje prišli proti koncu januarja. Splošno prebivalstvo bo za cepljenje prišlo na vrsto marca ali kasneje, prej pa, če bosta odobreni cepivi drugih proizvajalcev.

Magajnejeva se ni izjasnila glede šestega odmerka v posamezni steklenički, zaradi katerega bi lahko šlo samo danes dva tisoč odmerkov cepiva v smeti. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • stromar 11:18 28.december 2020.

    Tile iz DSO so hrabri, polni življenja, veseljaki, pozitivni, se še spomnijo časov, ko so delali cele dni, peš ure v in iz službe, ko je bila življenjska doba 30 do 40 let, pol otrok umrlo zaradi bolezni in okužb, ...prikaži več ki so iztreblljene z zdravili in cepivi, še na mnogo let. Ne pa kot tile naši bogi potrčki ki se sami sebi smilijo in tulijo, da se ne bodo cepili, čeprav jih nobeden ne sili

  • Avatar right
    right 11:54 27.december 2020.

    gnide novinarske, kaj pa varobanje osebnih podatkov?????? so vam povečali honorar za izdajo le teh????

  • Avatar Dux_Ursus
    Dux_Ursus 11:16 27.december 2020.

    A tu pa ni varstva zaesbnosti? Ko pa nekdo pobije celo druzino in je nevaren okolici, se pa ne sme napisati njegovega imena 🤔.