Šport > Zimski športi
1976 ogledov

Drugačna pravila za izbrane: Nemci lahko, Poljaki ne smejo nastopiti

Andreas Wellinger epa
Nemci na startu turneje kljub pozitivnem članu spremljevalne ekipe.

Šest nemških skakalcev iz nacionalnega paketa bo lahko nastopilo na prvi postaji 69. novoletne turneje, kljub temu da so zadnji testi pokazali pozitivni izvid enega od spremljevalcev, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Poljaki pa bodo morali zaradi pozitivnega testa enega od skakalcev izpustiti vsaj prvo tekmo.

Poljaki so namreč po pozitivnem testu Klemensa Muranke ostali brez nastopa na prvi tekmi novoletne turneje in s tem tudi brez možnosti za visoko skupno uvrstitev, kar je še posebej prizadelo branilca naslova Dawida Kubackega ter Kamila Stocha in Piotra Žylo, ki v zadnjih tednih skačeta zelo dobro.

Ekipo so izključili zaradi tesnega stika z ostalimi reprezentanti, s čimer pa se vsaj Žyla ne strinja. "To je zanimiv položaj. Opravil sem test na božični večer in bil negativen. Dan pred začetkom turneje sem bil znova negativen. Test sem ponovil tri ure pred uradnim treningom in bil negativen," je na Instagramu zapisal Žyla.

"Potem pa ti ne dovolijo skakati, ker si bil v isti sobi kot Maciej Kot, ki je bil prav tako trikrat negativen. On pa je sedel pri obedu z Muranko, ki je bil pozitiven. Rezultati novih testov pa bodo kakopak znani po koncu kvalifikacij," je položaj orisal odlični Poljak.

Nemci pa ostajajo v tekmovanju, potem ko je neimenovani član osebja reprezentance prav tako dobil pozitivni izvid zadnjega testa. Ta oseba je skrbela za ekipo B oziroma nacionalni paket, v katerem sta se od uglednih imen znašla tudi Andreas Wellinger in Richard Freitag.

Nastop nacionalnega paketa šestih skakalcev na prvi postaji po upoštevanju vseh priporočil ni ogrožen, še poroča dpa, ki navaja sporočilo za javnost Nemške smučarske zveze. Pozitivna oseba je po njihovih besedah že zapustila Oberstdorf.

Kvalifikacije bodo tam na sporedu ob 16.30. Prva tekma turneje štirih skakalnic bo jutri ob isti uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice