Šport > Zimski športi
692 ogledov

Testi opravljeni, padla odločitev o Poljakih

Oberstdorf Epa
Uvodna tekma skakalne novoletne turneje se bo vendarle odvila tudi s poljsko izbrano vrsto.

Na ponovljenem testiranju za covid-19 so bili vsi poljski smučarski skakalci negativni, poroča dpa. Tako bodo lahko poljski aduti, kljub drugačnim obetom, nastopili na tekmi v Oberstdorfu.

Fis je že v ponedeljek sporočila, da bo poljski ekipi dovolila nastop na prvi postaji novoletne turneje, če bodo vsi tretji testi na novi koronavirus v ekipi negativni. 

Kamil Stoch, Dawid Kubacki in druščina bodo tako le dobili možnost nastopa že na prvi postaji turneje. Sprva so ostali brez njega, ker je bil test Klemensa Muranke pozitiven, zaradi pravila bližine oziroma druženja pa so brez tekme ostali še vsi drugi Poljaki. Toda drugo testiranje, izide so Poljaki dobili takoj po koncu kvalifikacij, je pokazalo, da je bil Muranka negativen. Jezni Poljaki so napovedali pritožbo, ta je bila očitno uspešna. 

Kot poroča dpa, so v torek Muranka in njegovi moštveni sotekmovalci prestali še eno testiranje. Vsi izvidi so bili negativni in tako bodo Poljakom dovolili nastop.

dawid kubacki FIS Šport Kaos v Oberstdorfu, Poljaki morda nastopijo

Izidi ponedeljkovih kvalifikacij ne bodo šteli, temveč bodo v prvo serijo dovoli vsem prijavljenim 62 tekmovalcem. Pred tem pa naj bi Poljakom omogočili še skoke za trening, ki so jih morali v ponedeljek izpustiti.

Ponedeljkove kvalifikacije je sicer v zahtevnih razmerah dobil Avstrijec Philipp Aschenwald pred Norvežanom Halvorjem Egnerjem Granerudom in Cenetom Prevcem. Na tekmo so se uvrstili še štirje varovanci Robija Hrgote, in sicer Anže Lanišek (8. v kvalifikacijah), Domen Prevc (26.), Bor Pavlovčič (27.) in Peter Prevc (41.).

Klemens Muranka Nov test Šport Takoj po kvalifikacijah Poljak že negativen na Covid-19
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.