Šport > Zimski športi
618 ogledov

Kaos v Oberstdorfu, Poljaki morda nastopijo

dawid kubacki Epa
Fis bo Poljakom dovolila nastop, če bo tretji test negativen.

Po kaotičnem dnevu v Oberstdorfu, kjer poljski smučarski skakalci niso smeli nastopiti na kvalifikacijah, se obeta še en preobrat. Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, bo krovna zveza Fis poljski ekipi dovolila nastop na torkovi tekmi na prvi postaji novoletne turneje, če bodo vsi tretji testi na novi koronavirus v ekipi negativni.

Kamil Stoch, Dawid Kubacki in druščina bodo tako, kot kaže, le dobili možnost nastopa že na prvi postaji turneje. Sprva so ostali brez njega, ker je bil test Klemensa Muranke pozitiven, zaradi pravila bližine oziroma druženja pa so brez tekme ostali še vsi drugi Poljaki.

Toda drugo testiranje, izide so Poljaki dobili takoj po koncu kvalifikacij, je pokazalo, da je bil Muranka negativen. Jezni Poljaki so napovedali pritožbo, ta je bila očitno uspešna.

Cene Prevc Oberstdorf Šport Slovenski orel povsem pri vrhu Andreas Wellinger Turneja Šport Drugačna pravila za izbrane: Nemci lahko, Poljaki ne smejo nastopiti

Kot poroča dpa, bodo morali v torek Muranka in njegovi moštveni sotekmovalci prestati še eno testiranje. Če bodo vsi izvidi negativni, bodo Poljakom dovolili nastop, v tem primeru pa ne bodo šteli izidi današnjih kvalifikacij, temveč bodo v prvo serijo dovoli vsem prijavljenim 62 tekmovalcem. Pred tem pa naj bi Poljakom omogočili še skoke za trening, ki so jih morali danes izpustiti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.