Šport > Zimski športi
1069 ogledov

Takoj po kvalifikacijah Poljak že negativen na Covid-19

Klemens Muranka Profimedia
Muranka negativen na koronavirus takoj po kvalifikacijah.

Poljski skakalec Klemens Muranka je bil le pet minut po koncu kvalifikacij za prvo tekmo 69. novoletne turneje smučarskih skakalcev negativen na novi koronavirus, je sporočil zdravnik reprezentance Aleksander Winiarski v pogovoru za Przeglad Sportowy. Tako je pokazal zadnji test, ki ga je 26-letnik opravil po današnji izključitvi poljske reprezentance s prve postaje v Oberstdorfu.

Poljake so zaradi pozitivnega testa znotraj reprezentance ter pravila bližnjih stikov danes izključili pred prvimi skoki, zaradi česar so skakalci na čelu z branilcem lanske zmage Dawidom Kubackim in olimpijskim prvakom Kamilom Stochom ter v zadnjem času razpoloženim Piotrom Žylo ostali brez možnosti za skupno zmago na turneji.

Andreas Wellinger Turneja Šport Drugačna pravila za izbrane: Nemci lahko, Poljaki ne smejo nastopiti dawid kubacki Rdeča luč Šport Skakalna velesila v šoku, več favoritov izpadlo iz boja za orla

Poljaki so takoj opravili nove teste, ki so bili negativni, je sporočil Winiarski. V poljski ekipi so ogorčeni ter kritični predvsem zaradi ponovitvenega testa Muranke, katerega rezultati so se zavlekli do konca kvalifikacij, potem ko so reprezentanci zagotovili, da bodo znani do druge ure popoldne, torej tik pred začetkom današnjega uradnega treninga.

Predsednik Poljske smučarske zveze Apoloniusz Tajner je že dejal, da se bo kljub končanim kvalifikacijam in določenim parom na torkovi tekmi boril za nastop svojih rojakov na prvi tekmi turneje, poroča specializiran poljski spletni portal za smučarske skoke skijumping.pl. Po veljavnih ukrepih in pravilih Mednarodne smučarske zveze bodo lahko Poljaki zaradi negativnih testov sicer nastopili že na drugi postaji v Garmisch-Partenkirchnu.

Prva tekma bo na sporedu v torek ob 16.30. Kvalifikacije je dobil Avstrijec Philipp Aschenwald pred Norvežanom Halvorjem Egnerjem Granerudom in najboljšim Slovencem Cenetom Prevcem. Na tekmi bodo nastopili še Anže Lanišek (8.), Domen Prevc (26.), Bor Pavlovčič (27.) in Peter Prevc (41.). Zunaj petdeseterice je ostal Žiga Jelar (53.).

Cene Prevc Oberstdorf Šport Slovenski orel povsem pri vrhu
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice