Šport > Zimski športi
28130 ogledov

Ulaga popljuval Jelka Grosa: "Le kam smo prišli? Težko je razumeti ..."

planica ulaga Saša Despot
Prva tekma novoletne turneje je za skakalci. V slovenskem taboru so lahko delno zadovoljni, nekateri poznavalci pa so se obregnili ob strokovnega komentatorja slovenske nacionalke.

Uvodno tekmo 69. novoletne turneje je dobil Nemec Karl Geiger pred Poljakom Kamilom Stochom in Norvežanom Mariusom Lindvikom. Najboljši Slovenec je bil Anže Lanišek na devetem mestu, tik za njim se je uvrstil Žiga Jelar. Do točk so prišli še vsi trije bratje Prevc: Domen, Peter in Cene.

Anže Lanišek Novoletna turneja Šport Hrgota o Lanišku: "Morda je manjkala pika na i"

Prenos iz Oberstdorfa je na slovenski nacionalni televiziji kot strokovni komentator popestril Jelko Gros, sicer vodja strokovnega sveta za smučarske skoke pri SZS.

Grosovi komentarji so v Sloveniji že stalnica, eden od bivših reprezentantov pa je očitno precej nezadovoljen z njegovim delom na televiziji. Primož Ulaga je namreč na družbenem omrežju podal ostro kritiko Grosovega komentiranja.

peter prevc zlati orel Desetletje skokov Šport Prevc le za Kraftom in Stochom!

"Gledam skoke iz Oberstdorfa in poslušam komentatorja ... Kaj so skakalci res tako 'butasti', da ne znajo zadeti odskoka ... Po toliko poskusih na treningu bi pa že morali to obvladati," je na Facebooku začel Ulaga.

"Kaj reči na vse to? Nič, gledalci se pač moramo sprijazniti, da je dober skok odvisen od prezgodnjega ali prepoznega odskoka in od dobrega vetra! Halo, in to s strani vodje strokovnega sveta za smučarske skoke ... Le kam smo prišli?!" je bil oster nekdanji skakalec.
 
"Verjamem pa, da je težko razumeti dober skok, če ga nisi nikoli izvedel. Še težje pa je govoriti o tem!" je dodal Ulaga in tako izrazil mnenje, da so Grosovi (na spodnji fotografiji) komentarji preveč poenostavljeni in ne dajejo dobrega vpogleda v kakovost skokov.

Gledam skoke iz Oberstdorfa in poslušam komentatorja... kaj so skakalci res tako "butasti", da ne znajo "zadeti"...

Posted by Primož Ulaga on Tuesday, December 29, 2020

Jelko Gros | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Je pa Ulaga, ki je kot prvi Slovenec uspel zmagati na tekmi za svetovni pokal, pohvalil izbiro novega glavnega trenerja. "Robert Hrgota kot glavni trener je vsekakor najboljša možna izbira. Zaupanja vreden!" je zapisal 58-letni Ljubljančan.

Robert Hrgota kot glavni trener je vsekakor najboljša možna izbira. Zaupanja vreden!

Posted by Primož Ulaga on Tuesday, December 29, 2020

Primož Ulaga je v svoji karieri devetkrat zmagal na tekmi za svetovni pokal, skupno se je na stopničke povzpel triindvajsetkrat.

Komentarjev 14
  • botile 04:55 31.december 2020.

    www︎.︎FideLizy︆.︆net - oddličen prrojekt za odrrasle, ki želikko najti partnerja za sseks

  • 277e7e0798e154efbedb78510b05597587d206c4 20:17 30.december 2020.

    Ulaga je eden tistih, ki jih je treba za zdravje in dobro počitje v organizaciji čimprej in čimdlje umakniti. Kar pa ne pomeni, da nekaterih stvari ne vidi. Ta dva komentatorja sta že tako polikana, da od njiju ni moč ...prikaži več izvedeti ničesar aktualnega in tudi hudo spornega. Vse zakrijeta in zamolčita, nam pa ponujata samo tisto, kar po njunem sme skozi cedilo. Po moje sta delno posredno sokriva za situacijo, ko se je moral Timi javno izpostaviti, pa ga bogaboječe nihče ni podprl, še najmanj Gros.

  • munja 19:03 30.december 2020.

    Ulaga je že od nekdaj vzvišen in se ima za nekaj več, zato ga ne maram. Jelko Gros pa komentira za ljudi in ne za neke visoke strokovnjake na področju športa, zato je prav, da so njegovi komentarji takšni kot ...prikaži več so, da jih vsak lahko razume.

Sorodne novice