Šport > Zimski športi
940 ogledov

"Anže super, bratje Prevc polovično!"

Innsbruck stopničke Epa
Za smučarskimi skakalci je tretja preizkušnja novoletne turneje. Ta je prinesla veliko zadovoljstva v slovenski tabor.

Tekmo v Innsbrucku je dobil Poljak Kamil Stoch in obenem prevzel primat tudi v skupnem seštevku turneje štirih skakalnic. Na slovitem Bergislu se mu je najbolj približal Anže Lanišek, tretje mesto pa je osvojil še en Poljak - Dawid Kubacki.

Lanišek je kot najboljši Slovenec po današnjem drugem mestu v skupni razvrstitvi turneje šesti. Obenem je prišel do drugih stopničk to zimo. Dobro formo je letos nakazal na generalki pred novoletno turnejo v Engelbergu, kjer je bil tretji in četrti.

Anže Lanišek Innsbruck Novoletna turneja Šport Lanišek zablestel v polnem sijaju

"Drugo mesto mi pomeni zelo veliko. Vem, da sem v Garmischu zaradi doskoka izgubil stopničke. Tudi včeraj v kvalifikacijah nisem bil najboljši, nisem se dobro počutil. A vseeno sem se danes zbral na skoke in spet sem na stopničkah," je po tekmi za TV Slovenija dejal Domžalčan, ki je prišel do svojih četrtih stopničk kariere v svetovnem pokalu.

"Danes pa sem res zadovoljen tako s svojimi skoki kot tudi z rezultatom - uvrstitvijo na stopničke. Upam, da bom tako tudi nadaljeval. Zdaj sem že osredotočen na zadnjo tekmo turneje v Bischofshofnu," je dejal Lanišek za Smučarsko zvezo Slovenije.

Bravooo! Fantastično! #sloskiteam #junakizime

Objavil/a Smučarska Zveza Slovenije - SloSki.si dne Nedelja, 03. januar 2021

Poleg Laniška so od Slovencev v finalu skakali še vsi trije bratje Prevc. Najboljši med njimi je bil Peter Prevc (239,4 točke), po prvi seriji skupaj z bratom Cenetom 19., v finalu pa je napredoval na 11. mesto. Cene Prevc (228,4) je bil 23., Domen Prevc (221) pa je v finalu nazadoval na 30. mesto.

"Danes imam podoben izplen kot v Garmischu - v eni seriji sem naredil manjšo napako, v drugi skočil zelo dobro in napredoval po lestvici ter prišel do najboljšega rezultata sezone. Zdaj v Bischofshofen gremo naprej z željo, da bi bili skoki tam čim bolj podobni temu v finalni seriji," pa je dejal nekdanji zmagovalec novoletne turneje Peter Prevc.

Anže Lanišek Peter Prevc Innsbruck | Avtor: Epa Anže Lanišek in Peter Prevc. Epa

Po dnevu premora bodo že v torek na sporedu kvalifikacije za četrto, zadnjo postojanko drugega vrhunca skakalne sezone.

Brez točk je v slovenski vrsti ostal Žiga Jelar, medtem ko je Bor Pavlovčič že po sobotnih kvalifikacijah končal 69. novoletno turnejo. V Bischofshofnu ga bo zamenjal Tilen Bartol.

"Super, odlično drugo mesto Anžeta, končno smo osvojili stopničke na novoletni turneji! To je dober rezultat za lepo popotnico za naprej za Bischofshofen, tako da upam, da ohranimo to visoko raven skakanja. Preostali trije fantje so nastopili polovično. Vsak je pokazal po en dober skok na tekmi. Počasi bodo morali narediti po dva dobra skoka na tekmi, da imamo potem končno štiri močne fante. Tu pa je še Žiga, ki bo v Bischofshofnu tudi popravil vtis," je nastope varovancev ocenil glavni trener slovenske vrste Robert Hrgota.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice