Šport > Zimski športi
172 ogledov

Daleč od zmagovalnega odra

Anže Lanišek Epa
Norvežanom ekipna zmaga v Lahtiju.

Norveški smučarski skakalci (1024,2 točke) so zmagovalci moštvene tekme svetovnega pokala v finskem Lahtiju. Slovenci (938) v postavi Bor Pavlovčič, Peter Prevc, Žiga Jelar in Anže Lanišek so tekmo, na kateri je nastopilo devet reprezentanc, končali daleč od boja za stopničke in zasedli šesto mesto. 

Drugo mesto so zasedli Poljaki (1018,3 točke), tretji pa so bili Nemci (1014,4). Dosedanji dvakratni ekipni zmagovalci sezone Avstrijci (1003) so zasedli četrto mesto, pred Slovence pa so se uvrstili še Japonci (957,3). Naslednja ekipna tekma skakalce čaka šele 6. marca na svetovnem prvenstvu v nemškem Oberstdorfu.

Marius Lindvik, Daniel Andre Tande, Robert Johansson in vodilni v svetovnem pokalu Halvor Egner Granerud so z zmago prevzeli tudi vodstvo v pokalu narodov pred Poljsko, Nemčijo, Avstrijo in Slovenijo.

"Danes mi je v prvi seriji uspel odličen skok, že dolgo časa nisem prikazal takšnega na tekmi. V drugi seriji pa se mi je prikradla manjša napaka, zato me ni odneslo tako daleč. Glede same tekme pa smo vsi skupaj danes naredili preveč napak za kakšno vidnejšo uvrstitev. Bilo pa je zelo dobro skakati danes," je po tekmi povedal Peter Prevc, ki je imel v prvi seriji s 130,5 metra najboljšo daljavo med vsemi.

Selektor slovenske vrste Robert Hrgota je po tekmi dejal, da z dvema ponesrečenima skokoma Jelarja njegovi varovanci niso mogli tekmovati za vidnejši dosežek. "Z dvema ponesrečenima skokoma Žige žal danes nismo mogli računati na kaj več. Za stopničke ali boljšo uvrstitev potrebuješ osem dobrih skokov," je uvodoma dejal Hrgota.

"Veseli pa, da je Bor naredil napredek z zadnjih tekem in končno sestavil dva normalna skoka, Peter po ponesrečenem vikendu v zakopanah tudi, Anže pa morda danes ni skakal tako vrhunsko, kot zna. Manjka nekaj metrov. Žal pa pri Žigi s temi skoki danes nismo mogli računati na boljšo uvrstitev. Treba bo kar veliko popraviti za jutrišnjo tekmo, a verjame, da bodo fantje dali vse od sebe," je še povedal glavni trener.

V nedeljo bo Lahti gostil še posamično tekmo svetovnega pokala. Ker so v petek kvalifikacije za tekmo odpadle zaradi slabega vremena, jih bodo organizatorji izpeljali pred tekmo. Na startnem seznamu se bo tako ob 14.30 pomerilo 53 skakalcev, med njimi tudi šest Slovencev. Ob 16. uri sledi tekma.

Komentarjev 1
  • milan41 20:02 23.januar 2021.

    Htgota , kdo ti sestavlja ekipo ? Če jo sam , je zadnji čas da odstopiš ! Če ti je kdo drug , je čas da poveš ime in ga pošlješ v PM ! Kdo ti je Jelarja vrinil v ekipo ?

Sorodne novice