Šport > Zimski športi
642 ogledov

Izjemno dobre novice tudi iz moškega tabora

Bor Pavlovčič Epa
Pavlovčič in Lanišek pred sobotno tekmo zelo razpoložena.

Na dan ko so se slovenski ljubitelji smučarskih skokov lahko veselili dvojne zmage v ženski konkurenci, Nika Križnar je v Hinzenbachu v Avstriji zmagala pred Emo Klinec, so dobre uvrstitve na naslednji postaji moškega dela svetovnega pokala z dobrimi skoki napovedali tudi v moškem taboru.

Nika Križnar Smučarski skoki Šport Dvojna zmaga za slovenski dan v Hinzenbachu! nika križnar ema klinec Svetovni pokal Šport Po dvojni zmagi: Sanje so se mi uresničile

Smučarski skakalci so zaradi premajhnega števila nastopajočih sicer ostali brez kvalifikacij za sobotno tekmo svetovnega pokala v nemškem Klingenthalu. Namesto tega so izpeljali prolog, zelo pa sta se izkazala Slovenca Bor Pavlovčič in Anže Lanišek. Slednji je imel peto oceno prologa, Pavlovčič pa drugo. Od slednjega je bil boljši le najboljši skakalec te sezone, Norvežan Halvor Egner Granerud (153,3), ki je tako pobral ček za 3000 evrov.

Ta se je Pavlovčiču izmuznil za 7,9 točke. Mojstrančan je skočil 140,5 metra in zbral 145,4 točke. Daljši je bil le Granerud, ki je pristal pri 141 metrih. Peti je bil Lanišek (137,7), ki je skočil 134,5 metra. Domen Prevc (123,9), povratnik na tekme svetovnega pokala po samoizolaciji, je prolog končal na 17. mestu. Timi Zajc (117,8) je bil 24., Žiga Jelar (113,8) 31., Tilen Bartol (107,6) pa 37.

Prva od dveh posamičnih tekem bo v Klingenthalu na sporedu v soboto ob 14.30.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.