Šport > Zimski športi
1050 ogledov

Dvojna zmaga za slovenski dan v Hinzenbachu!

Nika Križnar Epa
Smučarske skakalke so se merile na srednji napravi v avstrijskem Hinzenbachu. Slovenke so nastopile odlično.

Slovenska ženska skakalna reprezentanca je v avtrijskem Hinzenbachu slavila dvojno zmago. Prvič v karieri je posamično tekmo za svetovni pokal dobila Nika Križnar (237,4 točke), potem ko je bila po prvi seriji druga. Za malenkost je za njo na drugem mestu zaostala rojakinja Ema Klinec (236,6). Tretja je bila Norvežanka Eirin Maria Kvandal (226,6).

Križnarjeva je z najdaljšim skokom druge serije, 90,5 metra, vrgla rokavico svoji dve leti starejši kolegici. Klinčeva je pristala blizu zelene črte pri 86,5 metra, a je za vsega 0,8 točke ostala brez prve posamične zmage v karieri.

To je na drugi strani prvič slavila 20-letna Križnarjeva, ki je bila pred tem štirikrat na odru za zmagovalke. Na najvišji stopnički sta obe stali na Ljubnem ob Savinji na ekipni tekmi pred dvema tednoma.

Slovenski uspeh je z osmim mestom dopolnila Urša Bogataj (210,8). Po prvi seriji je zasedala peto mesto, v drugo skočila 81 metrov in na koncu izgubila tri mesta.

Do točk sta prišli še Jerneja Brecl (194,2) in Špela Rogelj (193,7), ki sta zasedli 16. oziroma 18. mesto. Od Slovenk je bila v prvi seriji prekratka le Katra Komar, ki je končala kot 36.

Rezultate iz Hinzenbacha si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 1