Šport > Zimski športi
334 ogledov

Po dvojni zmagi: Sanje so se mi uresničile

nika križnar ema klinec Stanko Gruden/STA
"Upam, da ste uživali," je ob dvojn i slovenski zmagi dejal glavni trener skakalk.

Nika Križnar je na tekmi v avtrijskem Hinzenbachu kot tretja Slovenka po Špeli rogelj in Maji Vtič stopila na najvišjo stopničko zmagovalnega odra v svetovnem pokalu.

"Sanje so se mi uresničile! Le to lahko povem. En krasen občutek je premagati vse skupaj! Sicer bi bilo boljše, da bi obe z Emo stali skupaj na prvi stopnički, a že to mi je pomenilo veliko, da sva ponovili zgodbo iz Kanderstega, iz mladinskega svetovnega prvenstva, kjer sva skupaj stali na stopničkah. Nepozabno! Upam, da mi uspejo taki skoki tudi jutri in v nedeljo," je po dosežku dejala Križnarjeva, ki je slavila pred rojakinjo Emo Klinec.

Ta je sicer najboljša Slovenka po številu uvrstitev na stopničke, zdaj jih ima 11, do prve zmage pa ji je tokrat zmanjkalo osem desetink. Tretja Norvežanka Eirin Maria Kvandal je za Križnarjevo zaostala že za 10,8 točke.

Nika Križnar Smučarski skoki Šport Dvojna zmaga za slovenski dan v Hinzenbachu!

Pred točno tremi leti in dvema dnevoma sta tokratni slovenski junakinji prav tako premagali celotno konkurenco. Takrat je v Švici Križnarjeva postala mladinska svetovna prvakinja, Klinčeva pa podprvakinja. "En nor dan je za nami. Res smo kot celotna ekipa naredili ogromno delo. Zdaj smo začutili, da je vse skupaj postavljeno na pravo mesto. Lahko le nadaljujemo s predstavami, kot so bile danes in s še boljšimi! Jaz malo v počepu preizkušam, kaj je bolje. Včasih se izide, včasih ne. V bistvu mi zdaj ne preostane drugega, kot da se res prepustim celotni tekmi in da pokažem najboljše skoke. Drugo mesto je odlično, stati z Niko na stopničkah... enkrat sva se že pogovarjali, da se bo uresničilo in se je! Hvala vsem, ki so to omogočili. Gremo dalje dosegati dobre skoke in najboljša mesta!" je po tekmi povedala Klinčeva.

Ema Klinec | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Po zgodovinskem uspehu je bil razumljivo ponosen tudi glavni trener vodilne reprezentance v pokalu narodov, Zoran Zupančič: "Lahko rečem samo super dan za nas! Dolgo se je bila borba katera od teh dveh punc bo prva osvojila zmago. Danes je to uspelo Niki Križnar. Prva zmaga tudi za mene kot trenerja. Tega sem vesel ne glede na to, da so punce tudi danes malo grešile. Imeli smo tako srečo, da sta se naši udarili med sabo. Ponovno zgodovinski rezultat in zato ponovno zahvala strokovni ekipi in zahvala vsem sodelujočim. Upamo, da bomo lahko to trdo vloženo delo nadaljevali tudi naprej v sezoni. V to, kar smo zdaj naredili, je potrebno samo zaupati in še nadgraditi rezultate, da bo še manj napak na skakalnici in da se bomo lahko še kdaj veselili tako lepih rezultatov kot smo jih dosegli danes. Upam, da ste uživali!"

V skupnem seštevku sta Križnarjeva in Klinčeva napredovali na drugo oziroma tretje mesto. Pred njima je le tokrat četrtouvrščena Avstrijka Marita Kramer, ki je po petih tekmah zbrala 410 točk. Križnarjeva jih ima 291, Klinčeva, ki na prvi tekmi v Ramsauu zaradi okužbe z novim koronavirusom ni nastopila, pa 265.

Jutri in v soboto bosta v Hinzenbachu na sporedu še dve tekmi svetovnega pokala. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.