Šport > Zimski športi
594 ogledov

Kljub zgodovinskem uspehu ostajajo realni: "Vsega nismo naredili po načrtu..."

Nika Križnar Reševalni pas/Twitter
Za slovenskimi smučarskimi skakalkami je zgodovinski vikend v Hinzenbachu, a v slovenskem taboru se zavedajo, da imajo punce še skrite rezerve.

Izjemna Slovenka Nika Križnar je v petek dosegla svojo prvo zmago v Svetovnem pokalu smučarskih skokov, vikend pa je zaključila z dvema izjemnima drugima mestoma, ko je zaostala le najboljšo skakalko vseh časov, Saro Takanaši.

Eirin Maria Kvandal Zmagovalka Ljubnega Šport Srhljive scene! Tik pred Križnarjevo grozljiv padec mlade šampionke

"Za mano je spet ena super tekma, sicer nekoliko bolj vetrovna, a zelo napeta. Kar nekaj časa sem čakala na vrhu po padcu Kvandalove. Noge so bile že rahlo utrujene, a se mi je uspelo sprostiti in pripraviti na skok. Vem, da znam skočiti še bolje, komaj čakam, da potrdijo Rasnov in da lahko gremo mirno naprej," je po novih stopničkah razmišljala Križnarjeva, sicer druga skakalka te zime. Slovenka je na oder za zmagovalke stopila sedmič v karieri, v Hinzenbachu pa je na vseh treh tekmah končala med najboljšimi tremi.

S tem se je tudi zelo približala vodilni v skupnem seštevku, Avstrijki Mariti Kramer, ki je dobila kar tri letošnje posamične preizkušnje za Svetovni pokal. Križnarjeva na drugem mestu s 451 točkami za z začetka sezone nepremagljivo Avstrijko zaostaja le še za 9 točk, v troboj za skupni seštevek pa se je po dveh zaporednih zmagah ponovno vključila tudi Takanašijeva, ki je zbrala 426 točk.

Nika Križnar Smučarski skoki Šport Križnarjeva še nima dovolj: spet stopničke!

"Za nami je super vikend. V petek zgodovinski uspeh s prvim in drugim mestom. V soboto lep ekipni uspeh, vse tekmovalke v trideseterici. Danes napad na rumeno majico. Če bomo tako nadaljevali, verjamem, da nam bo uspelo. Vsega nismo naredili po načrtu, punce tudi grešijo, a to se zgodi zaradi napadalnega pristopa," pa je misli po uspešnem koncu tedna strnil glavni trener Zoran Zupančič.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice